Wat ik zeggen wil

vaste rubrieken

Overlast hangjongeren
DELFT – Overlast van hangjongeren komt in alle gemeenten voor. Ook in Delft. Het komt pas in de media als het volledig uit de hand dreigt te lopen. Het innemen van een kinderspeeltuin hier in het centrum van Delft en er een openlucht coffeeshop van maken die 24/7 geopend is, wordt gedoogd. De afstand van een coffeeshop tot een school moet minimaal 350 meter zijn. Dat kinderen die even een balletje willen trappen met de bal teleurgesteld vertrekken omdat hun trapveld is ingenomen door jeugd die er vrolijk op los blowt, dat mag dan weer wel. Talloze telefoontjes, gesprekken met de wijkagent: het lost niets op. Het werd mij, na het zoveelste telefoontje met de politie, duidelijk dat de kinderspeelplaats nog geen 'Hotspot' was. Voor de kinderen in de binnenstad zit er dus voorlopig niet anders op dan te voetballen tussen de wietdampen, volgens mij niet echt een wenselijke situatie. Ik blijf op advies van de politie bellen. Als er genoeg meldingen zijn dan wordt het in kaart gebracht en wordt het misschien een hotspot. Intussen gaat het gedogen door. Er wordt verkocht aan jongeren onder de 18, want er is er altijd wel een boven de 18 die de minderjarige bezoekers wil bevoorraden. Politie Delft: ik ben zwaar in u teleurgesteld. Kinderen in de binnenstad moeten het al doen met weinig groen. U gedoogt dat één van de weinige plekken die ze hebben en is afgenomen.

Mevrouw Vermeer, Delft

Fietsenstalling
DELFT - We zitten inmiddels in de herfst en de Gemeente Delft heeft nog geen besluit genomen over de noodzakelijke toezicht bij de fietsenstalling aan de Oude Langendijk. Op dit moment hebben we met vier vrijwilligers een groot deel van de week toezicht op deze plek. Helaas hebben we nog niet de hele week kunnen vullen en daar maken fietsendieven dankbaar gebruik van. Op de onbemande momenten worden er toch fietsen gestolen. Wij blijven in weer en wind zoveel mogelijk klaarstaan voor de fietsers. Natuurlijk hoop ik dat de gemeente op zeer korte termijn over de brug komt met de sleutel van het leegstaande kantoortje, maar tot die tijd zijn er nog bikkels nodig die ons team in weer en wind kunnen versterken zodat er op alle dagen van de week weer toezicht is op de fietsen bij de stalling aan de Oude Langendijk. Aanmelden kan via amigodelft@live.nl.

Ronald Kroon, Delft

Kunstgras
DELFT - Met belangstelling las ik vorig in Delft op Zondag over rubberkorrels op kunstgras. Wat velen niet weten is dat er elke dag in ieder mens wel een aantal kankercellen ontstaan die door het lichaam onschadelijk worden gemaakt. Dat onschadelijk maken wordt door onze leefwijze en de voeding wel steeds moeilijker. Graag wil ik via deze weg bekendheid aan de adviezen in het boek 'Alive and Well, One Doctor's Experience with Nutrition in the Treatment of Cancer Patients', geschreven door de huisarts Philip E, Binzel Jr. M.D. De tekst van dit boek is ook te vinden op internet.

H.C. Botma, Delfgauw