In poule A plaatsten zowel Full Speed als Ariston '80 zich voor de finaleronde, waardoor gastheer Vitesse Delft verrassend ontbreekt. De overige deelnemers van de finaledag zijn DHC, Wippolder, SEP en DHL. (foto: Roel van Dorsten)
In poule A plaatsten zowel Full Speed als Ariston '80 zich voor de finaleronde, waardoor gastheer Vitesse Delft verrassend ontbreekt. De overige deelnemers van de finaledag zijn DHC, Wippolder, SEP en DHL. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Verrassing en unicum in zonovergoten voorrondes Stad Delft Bokaal

sport

DELFT - De bal rolt weer! Dinsdagavond vonden op sportpark Tanthof-Zuid de voorrondes van de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal plaats. Zaterdagmiddag maken Wippolder, DHC, DHL, SEP, Full Speed en Ariston ‘80 onderling uit wie zich een jaar lang ‘Kampioen van Delft’ mag noemen. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Na een voetballoze periode van zo’n twee maanden, was wel duidelijk dat menigeen uitkijkt naar de start van de nieuwe voetbaljaargang. Velen wisten de thuishaven van Vitesse Delft te vinden, genoten van het zonnetje, een versnapering en een mooi weerzien.
Voor één van de gast heren zit het toernooi er na de dinsdagavond al op. Vitesse Delft liet bij vlagen goed voetbal zien en creëerde veel kansen, maar doordat het vizier van de voorwaartsen niet op scherp stond, kwam het niet verder dan een 2-1 nederlaag tegen Full Speed en een doelpuntloos gelijkspel tegen Ariston ‘80, dat in de eerste wedstrijd met 1-0 van Full Speed wist te winnen.
De equipe van trainer Martin de Graaf plaatste zich dus als groepshoofd voor de finaledag. “En dat is natuurlijk erg fijn”, vertelt de oefenmeester. “Op dit moment mis ik drieëntwintig spelers en de meeste van mijn spelers hebben nog niet getraind. Het is fijn dat je wedstrijdjes van twee keer twintig minuten speelt, want dan kom je met een goede organisatie wel heel ver.”

Unicum
De Graaf had met zijn ploeg ook een unicum voor de Stad Delft Bokaal. “We hebben met Zoyla Barendse een dame in de selectie. Bij ons is ze meteen geaccepteerd, maar je merkt dat tegenstanders het soms weleens lastig vinden. Ze speelde in de topklasse voor dames en is international in de zaal. Dat is niet meer te combineren met haar studie, daarom sluit ze bij ons aan. Ik denk dat dit goed is voor haar ontwikkeling. In fysiek opzicht zal ze het afleggen tegen de heren, maar inzichtelijk is ze heel sterk en ze is erg belangrijk in de coaching. Mocht het tijdens het seizoen toch nog lastig worden, dan kan ze altijd nog bij de dames uitsluiten. Maar je ziet ook vanavond dat ze zich goed staande houdt.”
Al met al is De Graaf dus tevreden. “Tegen Full Speed kwamen we goed op 1-0 en hebben we met kunst- en vliegwerk de nul weten te houden. Hopelijk heb ik zaterdag wat meer spelers om uit te kiezen, maar het is in elk geval fijn dat we erbij zijn.”

Transformatie
In een andere poule plaatsten SEP en DHL zich ten koste van DVC voor de finaledag. SEP was met 1-0 te sterk voor DHL, won met 2-0 van DVC en DHL won met 3-0 van de ploeg van Marco Immers. DHL had een transformatie doorgemaakt, maar Dennis Hofstede bleef de constante factor. “Ik ben met mijn dertig jaar de oudste. Dat is weleens anders geweest met jongens als Remy Kooymans, Joris Aerns en Marvin van der Krogt. Het leuke is dat de jongens van het elftal dat in de jeugd steeds divisie heeft gespeeld nu doorkomen. We hebben een heel talentvolle jonge groep met echte DHL-jongens die al vanaf de jeugd samenspelen en ik hoop dat ik daar met mijn ervaring wat gogme in kan brengen. Daarnaast hoop ik ook buiten het veld het goede voorbeeld te geven. Vandaag begonnen we goed tegen SEP, maar op enig moment gingen wij wat meer mee in hun vechtvoetbal en scoorden zij uit de counter. Tegen DVC was het erg fysiek; zij speelden op het randje en soms daaromheen, maar gelukkig hebben we de overwinning eruit gesleept en doen we zaterdag gewoon weer mee.” 

Oppermachtig
In de op voorhand zwaarste poule van de avond trapte het nieuwe DHC af met een 1-0 zege op Concordia. Beide ploegen leden hierna een 3-0 nederlaag tegen Wippolder, dat oppermachtig bleek. Tyler van Baalen speelde op het voor hem zo vertrouwde sportpark Tanthof-Zuid zijn eerste minuten in een Wippolder-shirt. “En ik ben meteen ontzettend goed opgevangen door de groep. Ik kende natuurlijk al heel wat jongens, doordat ik in de derde klasse nog tegen ze heb gespeeld. Natuurlijk kom je elkaar ook regelmatig tegen in de stad. Qua sfeer voelt het eigenlijk net zo goed als bij SEP, maar in voetballend opzicht is het niveau wat hoger en ik denk dat ik daaraan toe ben. Je merkt dat de verwachtingen op een avond zoals vanavond hoog zijn, omdat we de titelverdedigers zijn. Over het voetballende gedeelte van vanavond ben ik tevreden: ik heb niet veel kansen gehad, maar het druk zetten ging denk ik goed: ik heb me aan mijn taken gehouden. Al met al ben ik blij met de overstap die ik heb gemaakt.”
Zaterdagmiddag vindt op sportpark Tanthof-Zuid vanaf 12.00 uur de finaledag plaats. Wippolder strijdt tegen DHL en Full Speed om een plek in de finale, terwijl in de andere poule Ariston ‘80 SEP en DHC het tegen elkaar opnemen.