Atelier Kleurrijk Vilt, de keuze in diverse garens en wol is er heel groot.
Atelier Kleurrijk Vilt, de keuze in diverse garens en wol is er heel groot.

Atelier kleurrijk Vilt, een winkel vol kleur in de wijk Hof van Delft

advertenties

DELFT - Er verandert veel op het gebied van handwerk. De garens worden mooier en kleurrijker, het aantal handwerkboeken en bladen neemt toe, de patronen worden hipper en meer van deze tijd. Via handwerkclubs op Facebook hebben duizenden vrouwen elkaar gevonden en samen organiseren ze meetings in winkels in het land. Zo ook regelmatig bij Atelier Kleurrijk Vilt.

In de wolwinkel in de Rochussenstraat 4 is ook veel veranderd sinds het begin, vier jaar geleden, toen de wolwinkel haar deuren opende. "De garens krijgen een steeds mooiere plek, omdat er meer kastruimte wordt gecreëerd in de winkel", aldus Monique. "De garens die elk nieuw seizoen uitkomen worden steeds mooier, zo worden de collecties die bij Atelier Kleurrijk Vilt te koop zijn uitgebreid en worden nieuwe collecties aangeboden in de winkel."
Eind 2015 zijn er veel nieuwe kasten bij geplaatst, zodat alle haak- en breigarens overzichtelijk per merk in de kasten liggen. Er is veel keus in katoenengarens in verschillende diktes van verschillende merken in heel veel kleuren.

Nieuwe zomergarens
Er is een hele hoek met effen en gemêleerde sokkengarens. De collectie Style Craft is nu beschikbaar in tachtig kleuren, een mooi zacht garen van Acryl, bollen van 100 gram voor 2,75 euro en daarbij zijn er steeds wisselende collecties van Adriafill, Rico design, SMC, Lammy Yarns en Scheepjes wol. Momenteel worden alle nieuwe zomergarens uitgepakt en in de kasten gelegd. Er is voor ieder wat wils in de winkel, in verschillende prijsklassen. "Ook de boekenkastruimte is eind vorig jaar uitgebreid, zodat alle boeken in elk handwerk-genre op de planken staan, overzichtelijk bij elkaar", gaat ze verder. "Bijna alle beschikbare boeken staan in de kasten, er zijn ook veel handwerktijdschriften te koop." Zoek je iets op wolgebied, dan kun je bij Atelier Kleurrijk Vilt terecht. Want behalve haken en breien wordt er ook nog gevilt. Merinowol in veel kleuren ligt er in grote bollen in de kast, deze wol is ook heel geschikt om mee te spinnen.

Cursussen
Voor wat betreft cursussen, workshops en kinderfeestjes is er van alles te doen bij Atelier Kleurrijk Vilt. Blijf op de hoogte via Facebook of de website www.kleurrijkvilt.nl. Open op maandag van 11.00 tot 17.00 uur. En dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Telefonisch te bereiken via (06) 342 658 69.