Lijm & Cultuur roept op leuke projecten voor te stellen.
Lijm & Cultuur roept op leuke projecten voor te stellen.

Tien jaar Lijm & Cultuur: Denk en doe mee

cultuur

Voor Lijm & Cultuur is 2016 een bijzonder jaar: we bestaan 10 jaar! Voor elk van die 10 jaren biedt Lijm & Cultuur haar ruimtes en faciliteiten aan voor een project van eigen bodem. Iedereen mag voorstellen indienen.

Je kunt alvast inspiratie opdoen bij de musical Urinetown of door een bezoek aan het Experiment. Ook is er binnenkort weer een nieuwe Chaos aan de Schie: Winter Licht.

Oproep voor projecten
Laat je inspireren door de oneindige creatieve mogelijkheden die Lijm & Cultuur te bieden heeft. Durf te dromen, combineer, creëer, fantaseer en bedenk een bijzonder evenement of activiteit. Als creatief laboratorium in en voor de stad Delft stelt Lijm & Cultuur de deuren dit jaar extra open. Verras ons, Delft en elkaar met innovatieve voorstellen. Grijp je kans en stuur een korte beschrijving samen met je gegevens naar info@lijmencultuur.nl. Uiteindelijk worden tien projecten gekozen en in co-creatie met de inzenders gerealiseerd. Wij maken de keuze niet zelf, wij vinden dat onze creatieve community die keuzes moet maken.

Musical Urinetown
Van 3 tot en met 6 februari wordt de musical Urinetown uitgevoerd door NuRT in samenwerking met Lijm & Cultuur. Het vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het bedrijf dat de wc's uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Zeker geen standaard musical, maar een sterk verhaal vol humor en absurde uitgangspunten. Het zit vol met relativerende knipoogjes naar bestaande musicals, de muziek wordt live gespeeld.
Kaartjes voor Urinetown, de grappigste musical aller tijden, zijn nog los te boeken of met vooraf een daghap voor 7 euro 50, of driegangenmenu voor 25 euro. Toegangskaarten kosten 17 euro 50, of 12 euro 50 voor scholieren, studenten en CJP-pashouders. Ze zijn te koop via onze website en via www.theatergroepnurt.nl.
Het restaurant Experiment is werkdagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur voor koffie, werken, lunchen en loungen. Zie voor de actuele agenda www.lijmencultuur.nl.