Afbeelding

Huis te koop: Prins Mauritsstraat 40-42, Delft

Algemeen

DELFT – Michel Roels en Marije Groen, twee voormalige TU Bouwkunde-studenten, werkzaam (geweest) in de architectuur en allebei een groot liefhebber van harpen. Het moet een wel heel bijzonder huis zijn waarin dit stel woont.

En dat is deze dubbele benedenwoning ook. Met allerlei vondsten is hier een opvallend, slim vormgegeven woning van gemaakt. Echt een woning waar kinderen van alles zullen kunnen ontdekken. "Ja voor veel mensen is het hier wel een beetje puzzelen hoe het in elkaar zit", zegt Michel. "De woning is helemaal gestript geweest en we hebben het helemaal naar ons eigen idee weer opnieuw opgebouwd. Hetzelfde geldt voor het huis hiernaast." Michel en Marije hebben een harpenwinkel. Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, die ze verder uitgebouwd hebben, nadat ze hun werk kwijt raakten. "Zelf heb ik alle kennis en kunde over harpen opgedaan in Londen, New York en ook in Frankrijk", zegt hij. "Dit alles heeft nu geleid tot De Troubadour Harpen, waar we vijf jaar geleden mee zijn begonnen. De woonkamer van de woning op nummer 40 hebben we nu in gebruik als showroom. Het achterste gedeelte is verder ook helemaal als leef- en slaapruimte ingedeeld."De belangrijkste architectonische oplossing die is bedacht om de twee benedenhuizen een eenheid te laten zijn, dat is de tuinkamer. Een soort serre, die de breedte van twee achtertuinen beslaat. "Dit is wel het allerleukste plekje van dit huis", zegt Marije. "We zitten hier heel graag. Als we niet met onze twee dochters Anna en Sarah van 4 en 7 jaar bezig zijn."
De woning beschikt onder andere over een tweetal moderne badkamers, een lichte woonkamer met de tuingerichte eetkamer, een moderne keuken, vier slaapkamers, de showroom, praktische bergruimtes en een atelier in de achtertuin. "Wat we ook heel goed gelukt vinden aan onze herindelingen, dat is het eiland midden in de woonkamer, inclusief een haard", zegt ze. "We hebben er een soort bar bij gemaakt. Het heeft dus zowel een werking als afscheiding van twee kamergedeeltes, als een plek om lekker te zitten."
Heel futuristisch en zeker voor kinderen hartstikke leuk, dat is het beeldscherm dat uit het plafond van de woonkamer naar beneden komt. Een druk op de knop en de projectie door middel van een beamer kan beginnen. "Een prachtige thuisbioscoop", zegt Marije. "Heel leuk voor als je net zoals wij kinderen hebt."
Haar ouders wonen in de Verenigde Staten. Als die eens over moeten komen, dan is er geen enkel probleem om deze mensen een slaapplek te verschaffen. Andere mogelijkheden van deze dubbele benedenwoning zijn inwoning, een praktijk aan huis of zelfs dubbele bewoning. "Zelf hebben we besloten om naar het oosten van het land te verhuizen", zegt Michel. "We willen de echte ruimte en rust opzoeken. Hier groeien we wel een beetje uit, omdat de kinderen steeds groter worden en de winkel ook. We houden overigens wel een filiaal van onze harpenwinkel hier in Delft."
Het is geweldig dat je vanuit de Prins Mauritsstraat in vijf minuutjes naar de binnenstad van Delft wandelt. De snelweg is een paar minuten rijden, dus je kunt overal snel zijn. "Het is bovendien een heel gezellige wijk met allerlei leuke, heel verschillend ingedeelde bijna honderdjarige woningen", zegt Marije. "Wij hebben er wel iets héél moois van gemaakt. Het is hier heel fijn wonen en prachtig dat we hier zo met harpen bezig hebben kunnen zijn."In de Prins Mauritsstraat in de wijk Wippolder kun je vrij en gratis parkeren.

De vraagprijs voor deze woning is 419.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaars, (015) 213 41 34 of www.roepman.nl.