Afbeelding

Huis te koop: De Colignystraat 57, Delft

Algemeen

DELFT – Mirjan en Cees Meuleman hebben er in 2006 toe besloten dit ruime hoekappartement in de levendige Delftse wijk Wippolder te kopen. Het complex zelf werd een jaar later opgeleverd, toen zijn ze er in getrokken. Bij de bouw hebben ze redelijke inspraak gehad over de indeling, die opvallend genoemd kan worden.

Allereerst is het een appartement met een ongekende hoeveelheid ruimte. Het hoekappartement heeft een totale woonoppervlakte van 146 vierkante meter. Te beginnen met een ruime studio op de begane grond, inclusief kitchenette en een douchegelegenheid, prima te gebruiken als kantoor aan huis, een praktijkruimte of een atelier. "De studio is aangepast, zodat deze als zelfstandige wooneenheid kan fungeren. Dit maakt de ruimte ook geschikt om te verhuren aan bijvoorbeeld een student", zegt Mirjan. "Als een soort mini-eenheid. Nu we twee kinderen hebben, gebruiken we de studio als eigen slaapkamer. Onze dochters hebben nu allebei een eigen kamer op de woonverdieping."

Drempelloos
Na de voordeur binnen gegaan te zijn, sta je in een klein halletje. Zowel de deur naar de studio als de deur naar de trapopgang kunnen snel 'afsluitbaar' gemaakt worden. Niet minder dan twee trappen moet je op om op de eigenlijke woonverdieping te komen. De gehele tweede verdieping is, net zoals de vloer op de begane grond, voorzien van laminaat. Helemaal boven aan de trap sta je op een ruime overloop van 4.54 bij 1.86 meter. Deze biedt je toegang tot verschillende ruimtes, waarvan de woonkamer uiteraard het belangrijkste is. Het appartement is geheel drempelloos. De woonkamer is 5.58 bij 8.25 / 5.43 meter. "Het is een heel lichte woonkamer, want er kan veel zonlicht naar binnen schijnen", zegt ze. "De helft van de kamer bestaat uit ramen. Er is een omgekeerde erker die naar een balkon leidt. Ook daar kan veel zonlicht door naar binnen schijnen." Deze grote ramen tot aan de vloer bieden een leuk zicht op het hoekbalkon. Een plaats waar Mirjan veel en graag vertoeft. "Ja daar kun je heerlijk buiten zitten", gaat ze verder. "Maar ik zit ook veel buiten, met de buren gaan we dan op stoeltjes in de straat zitten. Er wonen hier een heleboel kinderen in de straat en die binden ons."
In de woonkamer is een open keuken in een L-opstelling, voorzien van inbouwapparatuur. Hierin vind je een oven, een vijf pits gaskookplaat, een afzuigkap en een vaatwasser.

Grote badkamer
De twee slaapkamers zijn respectievelijk 2.69 bij 4.93 meter en 2.36 bij 4.41 meter. "We hebben echt een zeer grote badkamer", gaat ze verder. "En als ik groot zeg, dan bedoel ik ook echt groot."
De badkamer is voorzien van een ligbad en een wastafel. Het toilet met fonteintje is separaat. "Met een vlizotrap kun je op het dak van het complex komen", aldus Mirjan, die met man en kinderen het hoge noorden opzoekt. Ze verhuizen naar Friesland, om ook eens te gaan ervaren hoe het is om dorps te wonen. Bovendien komt haar schoonfamilie daar vandaan.
De Colignystraat in de Delftse Wippolder ligt op loopafstand van de binnenstad, een supermarkt en twee basisscholen. De wegen naar de A13 en de TU-wijk zijn vlak bij.

De vraagprijs voor deze woning is 275.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.