Afbeelding

Huis te koop: Van der Lelijstraat 27 I, Delft

Algemeen

DELFT – Harm-Jan en Mirjam de Jongh zijn in 2007 samen gaan wonen in deze nette vier-kamer-maisonnette. Het is een woning op de tweede en derde woonlaag van een aansprekend complex in de Kuiperwijk. Zij woonde eerst in Ypenburg en hij in Linschoten. Via het korfbal hebben ze elkaar leren kennen en de liefde bracht hen samen in deze woning. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze een kindje dat naar de naam Max luistert.

Een van de belangrijkste redenen om juist voor deze maisonnettewoning te kiezen, is de grootte van de woonkamer. Een andere belangrijke reden is het licht in de woonkamer, door de grote ramen aan de achterzijde schijnt er namelijk veel daglicht de kamer in. "Maar vooral ook de wijk", zegt Harm-Jan. "Het is heel fijn om in deze buurt te wonen. Het is er gezellig en levendig en er zijn allerlei leuke winkels aanwezig."
De woonkamer van deze maisonnette is 5.47 bij 3.88 meter. De kamer ligt over de volle breedte van de woonkamer. Door de grote ramen schijnt er dus veel zonlicht naar binnen. "Je hebt vanuit de kamer ook een leuk uitzicht op de gemeenschappelijke binnentuin", zegt Mirjam. "Een tuin waar veel mensen gebruik van maken en waar bijvoorbeeld ook wel eens een buurtbarbecue wordt georganiseerd."
Een aantal jaren geleden zijn er door het hele huis nieuwe laminaatvloeren gelegd. Helemaal recent is de vernieuwde keuken, die met een boog van de woonkamer is gescheiden. "Die hebben we er vorig jaar december in laten zetten", zegt Harm-Jan. "Helemaal volledig met inbouwapparatuur. Er is ook nog plaats voor een eettafel in het keukengedeelte."
De open keuken meet namelijk 3.43 bij 3.18 meter. Deze keuken, met een raam aan de balkonzijde, is uitgerust met een koelkast, een combi-oven, een vaatwasser, een afzuigkap en een gaskookplaat. "Ja, het is best wat dat we nu willen gaan verhuizen na al die verbeteringen", vindt Mirjam. "Maar nu die kleine er is, willen we wel naar een huis met een tuin. We denken er aan om hier vlak bij te blijven wonen, in de Harnaschpolder."
Op de tweede woonlaag zijn er twee slaapkamers aan de achterzijde. De eerste heeft een balkon, waar Mirjam graag gebruik van maakt. "Ik vind het heerlijk om daar buiten te zitten", zegt ze. Zowel bij de woonkamer als bij dit balkon is zonwering aanwezig.
Deze kamer is 3.05 bij 3.98 meter. De andere slaapkamer is 2.40 bij 2.05 meter, die door Harm-Jan en Mirjam eerst in gebruik was als computerkamer en nu als kledingkamer. "En dan is er nog de slaapkamer aan de achterzijde", zegt Harm-Jan. "Die hebben we ingericht als kinderkamer voor Max."
De slaapkamer aan de achterzijde is 3.02/2.70 bij 3.22 meter. "Deze kamer is een stukje verkleind, omdat de vorige bewoners de badkamer wat hebben vergroot", gaat hij verder. "Daarin hebben wij zelf trouwens een nieuw ligbad laten plaatsen."
De badkamer is dus uitgerust met dit ligbad met een thermostaatkraan, een wastafelmeubel en de opstelplaats voor de wasmachine en droger. Op de overloop is verder een bergkast met de opstelling van de CV-ketel uit 2012. "Het is een ideale woning, dicht bij de snelwegen", gaat hij verder. "Toen ik nog in 't Gooi werkte was dat natuurlijk heel fijn. Maar ook nu ik in Honselersdijk werk, ben ik blij dat ik zo op de weg zit." De woning is volledig voorzien van dubbel glas. Er is een fietsenberging in de kelderverdieping van het complex. Het groot onderhoud is prima in orde. De maandelijkse VvE-bijdrage is 161 euro.


De vraagprijs voor deze woning is 156.500 euro. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.