Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Mevrouw Renes (94)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Hoe lang woont u al in de Kuyperwijk?
Sinds 1988. Elf jaar lang samen met mijn man, maar helaas is hij in 1999 overleden. Ik woon hier nu met mijn hondje Kaya. ’s Morgens wordt ze uitgelaten door een leuk echtpaar. Zelf ga ik in de middag. Het liefst loop ik in het parkje. Ik ga altijd even zitten bij de hoofdingang van het park om uit te rusten. Ik zwaai altijd naar de mensen van de gemeente die het onderhoud daar doen.

Wat is uw favoriete plekje?
Het park hierachter. En ik kom graag op het Vesteplein en in De Hoven om koffie te drinken. Bij GroenRijk kom ik ook vaak voor plantjes en hondenkoekjes.

Wat staat er de komende tijd te gebeuren?
Komende week is mijn dochter jarig en komt ze met haar man vanuit Nijkerk hierheen om het met mij te vieren. Volgende maand ben ik zelf jarig. Dan hopen mijn kleinkinderen en achterkleinkinderen mij weer een leuke avond te geven. Mijn familie is erg behulpzaam voor mij, net als mijn buurman. Hij haalt boodschappen voor mij. Maar soms probeer ik het ook zelf!

Welk nieuws is u bijgebleven?
Het nieuws over Israël. Vreselijk. Ik kan begrijpen dat de Oekraïners nu bang zijn dat ze in de vergetelheid raken, maar dat gebeurt niet. Dat vind ik fijn, want ze hebben nog steeds hulp nodig. Ik zag laatst een foto van een dode man en zijn hondje liep bij hem. Dan komen bij mij de tranen, want ik ben een dierenliefhebber. Ik geef ook heel veel aan goede doelen voor dieren én mensen. Mijn hond komt uit Polen. Ze was 7 toen ik haar kreeg. Wat zij vroeger voor traumatiserends heeft meegemaakt weet ik niet, maar bij mij heeft ze al 7 jaar een warm nest.