De 21-jarige Full Speed speler aan de bal.
De 21-jarige Full Speed speler aan de bal.

Speler in beeld

  advertenties

Naam: Robin van den Bergh
Leeftijd: 21
Club: DSV Full Speed
Positie: rechtsbuiten


-Een 0-4 verlies tegen ODB uit Den Haag, jullie hadden zeker je dag niet?
"Nou, voetballend waren wij veel beter. Qua veldspel hadden wij het voor het zeggen. Maar ODB was feller. Feller in de duels. Onze spelers waren allemaal wat minder goed. Het was misschien net voldoende, maar het was geen beste wedstrijd van iedereen."

-Had je niet de neiging om je verdediging te hulp te schieten?
"Ik wil in elk geval niet de verdedigers de schuld geven. De tegenstander had een grote, gevaarlijke spits, die balvast was en na een voorzet of actie makkelijk even breed kon leggen. Nee, ik hield me aan mijn eigen taak. Soms was ik sterker dan de ODB-linksback, soms won hij."

-Dit is jouw eerste seizoen in het eerste, hoe gaat dat?
"Ik vind het wel goed gaan. Mijn sterke punten, dat zijn mijn snelheid, een goede aanvallende actie en schieten op doel. Ik heb laatst vier doelpunten in twee wedstrijden gescoord. Waaronder een hattrick tegen VCS."

-Een scorende rechtsbuiten, dat ben je dus...
"Klopt, nu is het wel zo, dat we in een systeem met twee spitsen spelen. Ik sta samen met Sahmet Mermer voorin. Ik speel ook wel eens puur rechtsbuiten en dan heb ik redelijke voorzetten. Maar ook het goed naar binnen komen of breed leggen zit veel in mijn spel."

-Met welke opdracht stuurt de trainer jou doorgaans het veld in?
"De trainer verwacht van mij veel doelpunten en assists. Dus dat lukt aardig."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Ik kijk af en toe wel eens of ik in het Elftal van de week sta. Het is echt leuk als dat zo is. Staan de spelerscijfers ook op internet? Ga ik kijken.

Meer berichten
 
CustomHtml_1