Concordia won de stadsderby van Full Speed met 0-1. (Foto: Haaglanden Voetbal / Rob Römer)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend stond er met Full Speed - Concordia een echte Delftse derby op het programma in de derde klasse B. Daarnaast nam Wippolder het op eigen veld op tegen VELO en stond er met RKDEO tegen Nootdorp ook nog een Nootdorpse derby op het programma!

Het Full Speed van trainer Frank Verhaar verloor inmiddels al drie wedstrijden op rij en stevent af op weer een degradatie. In de thuiswedstrijd tegen Concordia telde dus alleen de drie punten, maar tegenstander Concordia reisde na de 3-0 overwinning op KMD met veel vertrouwen af naar sportpark Kerkpolder. In de eerste helft kwamen beide ploegen, ondanks een strafschop voor Concordia, niet tot scoren. Ook in de tweede helft lukte het Full Speed niet te scoren, maar ook Concordia leek het deze middag niet te gaan lukken. Toch was daar in de slotfase ineens Dirk Nederhof die de wedstrijd in het voordeel van Concordia besliste. Voor Concordia drie hele belangrijke punten, voor Full Speed wederom een teleurstellend resultaat.

Wippolder
Het Wippolder van trainer Mark Moen verloor vorige week op bezoek bij Nootdorp met 3-2 en wilde zich op eigen veld natuurlijk herpakken tegen VELO. Om mee te blijven doen om het kampioenschap  kon de ploeg zich bovendien niet nog een misstap veroorloven. In de eerste helft begon Wippolder gelijk scherp, wat resulteerde in een aantal aardige kansen. Ondanks het overwicht in de eerste helft gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in. Na de rust kwamen de bezoekers wat meer aan aanvallen toe, wat na ongeveer een kwartier zorgde voor de 0-1 via Vincent van Egmond. Dit was voor VELO een signaal om door te drukken, want een paar minuten later werd het al 0-2 en leek de wedstrijd beslist. Na een afgekeurd doelpunt van Wippolder konden de bezoekers uit Wateringen in de slotfase zelfs uitlopen naar een 0-5 overwinning. Door deze nederlaag lijkt het kampioenschap, met vijf punten achterstand én een wedstrijd meer gespeeld, een onmogelijk opgave.

Derby
Nootdorp is de afgelopen weken bezig aan een geweldige opmars in de eerste klasse C. Van de laatste zes wedstrijden werden er maar liefst vier wedstrijden gewonnen en werd er geen een keer verloren! Tegenstander RKDEO doet het nog steeds prima, maar wacht inmiddels alweer acht wedstrijden op een overwinning. De bezoekers kwamen al binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Job Verhagen. Ondanks deze achterstand raakte de thuisploeg niet in de war en zorgde Sven van Noppen na een kwartier al voor de gelijkmaker. Hierna ging RKDEO op jacht naar de voorsprong, maar Nootdorp hield stand en wist de rust te bereiken met een 1-1 tussenstand. Na de rust kreeg RKDEO een aantal kansen, maar was het na ongeveer 20 minuten Nootdorp dat op een 1-2 voorsprong kwam via Peter Lomonaco. Het lukte RKDEO hierna niet meer om tot scoren te komen, waardoor de bezoekers er met de drie punten vandoor gingen. Nootdorp is inmiddels gestegen naar plek tien, RKDEO staat zesde.