Vitesse Delft won op eigen veld de derby van DHC met maar liefst 4-0. (Foto: Moshe Amsalem)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

Dit weekend stonden er weer interessante wedstrijden op het programma in onze regio. Op sportpark Tanthof-Zuid stond de derby tussen Vitesse Delft en DHC op het programma en ook op sportpark Pauwmolen stond een derby op het programma tussen Wippolder en Nootdorp. In de thuiswedstrijd tegen Voorschoten’97 hoopte Den Hoorn drie broodnodige punten te pakken.

Delftse derby
De derby tussen Vitesse Delft en DHC stond afgelopen zaterdag voor het eerst in competitieverband op het programma. Uiteraard trok de wedstrijd veel bezoekers en zat de sfeer er goed in op sportpark Tanthof-Zuid. In de openingsfase van de wedstrijd waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar toch kwam de thuisploeg na een klein half uur op een 1-0 voorsprong uit een vrije trap van Duncan Sjerp. Nog voor de rust verdubbelde Vitesse de voorsprong en het was wederom Sjerp die het doelpunt maakte. Toen DHC vlak na de rust met tien man verder moest was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Na een uur spelen werd het 3-0 via Jesse Boateng en een kwartier voor tijd bepaalde Kenneth Duah de eindstand op 4-0. Vitesse Delft komt door deze overwinning op de vierde plaats met elf punten uit 7 wedstrijden, terwijl DHC met 8 punten uit 7 wedstrijden is terug te vinden op plaats 7.

Puntloos
Voor Nootdorp stond de uitwedstrijd tegen Wippolder op het programma. Op sportpark Pauwmolen gingen de bezoekers op zoek naar de eerste punten van dit seizoen, maar al na minder dan een kwartier konden ze in de achtervolging na een doelpunt van Berto de Vree. Nog voor de rust scoorde aanvoerder Daley Uythof uit een strafschop en maakte Berto de Vree zijn tweede van de middag, waardoor de wedstrijd met een 3-0 tussenstand eigenlijk al gespeeld leek. Toch leek Nootdorp vlak na rust terug te komen in de wedstrijd, toen een lage voorzet werd binnengeschoten in de 53e minuut. Ondanks vele wissels aan Nootdorpse kant, was het Wippolder dat via Quinten Hellemons op 4-1 kwam. Door de 4-1 overwinning staat de ploeg van trainer Mark Moen bovenaan in de eerste klasse C. Nootdorp is nog steeds puntloos en staat onderaan.

Belangrijk
Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden Voorschoten’97 en Den Hoorn allebei vier punten, waardoor deze wedstrijd ontzettend belangrijk was voor beide ploegen. De eerste helft ging gelijk op en beide ploegen leken met een 0-0 tussenstand de rust in te gaan, tot de bezoekers vijf minuten voor rust toch op voorsprong kwam via Nasim el Khiriaoui. Na de rust moest de thuisploeg op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar was het Voorschoten dat de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot gooide door een doelpunt van Aymen el Mansour. Den Hoorn kon hierna niets meer terug doen en verloor deze belangrijke wedstrijd met 0-2. Door de nederlaag blijft de ploeg van trainer Nick van den Bos met 4 punten uit 6 wedstrijden op een teleurstellende twaalfde plaats staan.