Door een 2-1 overwinning op Die Haghe pakte het Den Hoorn van trainer Nick van den Bos drie belangrijke punten.

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Dit weekend werd er weer volop gevoetbald in onze regio. Zo speelde Wippolder in Voorburg de kraker tegen Forum Sport en kreeg Den Hoorn bezoek van het Haagse Die Haghe. Voor Schipluiden stond er een pittige uitwedstrijd tegen PGS/VOGEL op het programma.

Forum Sport verloor vorige week de koppositie door op bezoek bij RKDEO met 4-1 te verliezen. Natuurlijk wilden de Voorburgers op eigen veld tegen Wippolder laten zien dat dit een incident is geweest. Net als vorige week kwam de thuisploeg wel snel op achterstand door een doelpunt van Rob Overvliet. Hierna kreeg Wippolder het lastig en ging Forum Sport op jacht naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker viel na iets meer dan een half uur ook, door een doelpunt van Jerone Goodett. In de tweede helft had de ploeg van Mark Moen het lastig op het kunstgras in Voorburg. Toch hield de ploeg stand en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Door dit punt heeft Wippolder nog een goede kans om de eerste periode te pakken.

Den Hoorn
Vorige week verloor Den Hoorn de uitwedstrijd tegen Valken’68 nipt met 1-0, maar dit weekend wilde de ploeg de punten natuurlijk gewoon in Den Hoorn houden in de thuiswedstrijd tegen Die Haghe. Voor de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen slechts drie punten en dus was het een belangrijke wedstrijd op sportpark Den Hoorn. De wedstrijd ging aardig gelijk op en beide teams kregen wat kansjes. Na ongeveer een half uur kwam Den Hoorn op een 0-1 achterstand, door een fraaie treffer van Die Haghe. Gelukkig bleef Den Hoorn ondanks deze achterstand positief en kwamen ze na slechts twee minuten al op 1-1. Na de rust bleef het een felle wedstrijd en na vijf minuten spelen kreeg een speler van Die Haghe zijn tweede gele kaart. Toch bleven de bezoekers strijden voor wat ze waard waren, iets waar Den Hoorn het lastig mee had. Toch kwam de thuisploeg later in de tweede helft voor de eerste keer deze wedstrijd op voorsprong! Ondanks de vele blessuretijd kwam Die Haghe niet meer tot scoren en daarom won Den Hoorn met 2-1. Hiermee pakte de ploeg van trainer Nick van den Bos (foto) drie hele belangrijke punten.

Schipluiden
Na de belangrijke 1-0 overwinning van vorige week op Graaf W II VAC, reisde Schipluiden dit weekend af naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen PGS/VOGEL. Het werd helaas een teleurstellende middag voor de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel. Na een 2-0 achterstand kon Schipluiden via Ismail Ben Hammouch nog voor rust terug in de wedstrijd komen. Dit bleek helaas slechts een treffer voor de statistieken toen de thuisploeg in de tweede helft uitliep naar een 4-1 overwinning. Door deze nederlaag staat Schipluiden nu vier punten achter op koploper Graaf W II VAC.