Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in onze regio. In Nootdorp stond de derby tussen RKDEO en Nootdorp op het programma, die voor beide teams van groot belang was. Voor Den Hoorn stond de uitwedstrijd tegen Forum Sport op de planning, waarin Den Hoorn de punten keihard nodig heeft. Het Wippolder van trainer Mark Moen reisde af naar Wateringen voor de lastige uitwedstrijd tegen VELO.

Spannende derby
Het seizoen van Nootdorp verloopt tot nu toe moeizaam. De ploeg pakte nog geen enkel punt en hoopte zaterdag dus de eerste drie punten van het seizoen te pakken in de derby tegen RKDEO. De ploeg van trainer Wesley Epskamp verloor hiervoor twee keer op rij en wilde dus weer eens drie punten pakken. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er niet gescoord. Na de thee kwam RKDEO binnen 10 minuten op 0-1 via Sven van Noppen. RKDEO bleef aandringen en dit resulteerde ongeveer 20 minuten voor tijd in de 0-2 door het tweede doelpunt van Sven van Noppen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Nootdorp kwam via Tony van der IJssel ongeveer een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. In de slotfase ging Nootdorp op jacht naar de gelijkmaker, maar helaas voor de thuisploeg bleef het bij 1-2. Zo blijft Nootdorp nog steeds puntloos op de laatste plaats staan en pakt RKDEO drie belangrijke punten in de strijd om de bovenste plekken.

Lucht
Voor Den Hoorn verloopt het seizoen nog wat moeizaam. Voorafgaand aan deze wedstrijd had de ploeg vier punten verzameld uit zes wedstrijden. Zaterdag ging de ploeg op bezoek bij Forum Sport in Voorburg, die meedoen om de bovenste plaatsen. In de eerste helft kon Forum Sport geen vuist maken tegen een goed verdedigend Den Hoorn. Na de rust brak Den Hoorn de wedstrijd na vijf minuten al open door een goede goal van Robin Zwartjens. Bij Forum Sport ging daarna eigenlijk nog meer verkeerd, waar Den Hoorn een kwartier voor tijd optimaal van profiteerde via Remo de Vroege. Door de 0-2 overwinning heeft de ploeg van trainer Nick van den Bos weer wat lucht in de eerste klasse C.

Pijnlijke nederlaag
Het Delftse Wippolder doet het dit seizoen weer uitstekend en is bovenin terug te vinden. De ploeg van trainer Mark Moen mocht het zaterdag in Wateringen opnemen tegen VELO. De thuisploeg verloor vorige week met 1-0 van Valken’68 en wilde dus op eigen veld iets rechtzetten. Dit werd in het begin van de wedstrijd al duidelijk toen Emiel Rours al na tien minuten de score opende. De thuisploeg gaf deze voorsprong in de eerste helft niet meer uit handen en Wippolder ging dus met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. Na de rust ging Wippolder op zoek naar de gelijkmaker, die er een kwartier voor tijd ook kwam door een goede kopbal van Rob Overvliet. Helaas voor Wippolder konden ze het gelijkspel niet over de streep trekken. In de slotfase van de wedstrijd kwam VELO voor de tweede keer op voorsprong, wederom via Emiel Rours. Hier had Wippolder jammer genoeg geen antwoord meer op en zo liep de ploeg tegen een pijnlijke 2-1 nederlaag aan. Ondanks de nederlaag gaat Wippolder nog steeds aan de leiding in de eerste klasse C met 16 punten uit 8 wedstrijden.