DHC won op eigen veld met 1-0 van hekkensluiter Hillegersberg. (Foto: Haaglanden Voetbal / Franca Dobbe)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in de regio. Zo speelde DHC een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Hillegersberg en nam Den Hoorn het op eigen veld op tegen VELO. Voor Wippolder stond de lastige uitwedstrijd tegen Valken’68 op het programma.

Het verschil tussen DHC en Hillegersberg was voorafgaand aan deze wedstrijd slechts vijf punten, waarmee gelijk het belang van deze wedstrijd werd aangegeven. Beide ploegen troffen elkaar al eerder in oktober vorig jaar, toen de ploeg van Burak Uyar en Wim Baggerman er met een 0-1 overwinning vandoor ging. Afgelopen zaterdag begon DHC gelijk scherp aan de wedstrijd, wat binnen de minuut zorgde voor een 1-0 voorsprong via Giovalli Serbony. De gehele eerste helft was DHC vervolgens de betere ploeg, maar gescoord werd er niet meer. Na de rust lieten beide teams nauwelijks nog goede dingen zien en ging het niveau behoorlijk naar beneden. Gelukkig kon DHC de 1-0 voorsprong over de streep trekken en zo drie hele belangrijke punten bijschrijven! De Delftse club staat nu met 16 punten op de tiende plaats, slechts 1 punt verwijderd van de ‘veilige’ achtste plaats. Aanstaande zaterdag speelt DHC wederom een ontzettend belangrijke thuiswedstrijd tegen HBSS, dat evenveel punten heeft. De wedstrijd op sportpark Brasserskade begint om 15.30 uur.

Den Hoorn
Voor Den Hoorn stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen VELO op het programma. De ploeg van trainer Nick van den Bos verloor vorige week met 3-1 van hekkensluiter Nootdorp en was dus uit op revanche. De bezoekers uit Wateringen kwamen vorige week niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen TAC’90 en wilde dus ook graag de drie punten pakken. Na iets langer dan een kwartier spelen kwam VELO op een 0-1 voorsprong. Den Hoorn had echter geen tijd om te treuren en koos gelijk voor de tegenaanval, maar tot scoren kwam de ploeg in de eerste helft niet. In de tweede helft kregen beide ploegen wat kansen, maar was het uiteindelijk toch Den Hoorn dat in de slotfase van de wedstrijd op gelijke hoogte kwam. Chiaro Camarda was de gevierde man en leek zijn ploeg alsnog een punt te bezorgen. Helaas kwam VELO er hierna toch nog een keer gevaarlijk uit en werd het alsnog 1-2 voor de Wateringers. VELO gaat door deze overwinning over Den Hoorn heen en Den Hoorn zakt naar de negende plaats. Volgende week heeft de ploeg een weekendje rust, waardoor de focus kan op de thuiswedstrijd van 23 maart tegen Honselersdijk.

Wippolder
Het Delftse Wippolder draait weer een prima seizoen en stond voorafgaand aan deze speelronde zelfs bovenaan in de eerste klasse C. Vorige week won Wippolder moeizaam met 3-2 van Die Haghe, dit weekend mocht de ploeg van Mark Moen het in Valkenburg opnemen tegen Valken’68. De thuisploeg verloor vorige week de uitwedstrijd tegen LFC met 2-0 en was dus uit op een overwinning. In de eerste helft kwam Wippolder er nauwelijks aan te pas en kwam Valken’68 op een verdiende 2-0 voorsprong. Ook na de rust kon Wippolder geen vuist maken en liep de thuisploeg uit naar een 5-0 overwinning. Door deze pijnlijke nederlaag zakt de ploeg naar de vierde plaats in de eerste klasse C. Volgende week is er gelukkig gewoon weer kans op revanche, dan speelt Wippolder namelijk een uitwedstrijd tegen LFC.