Vitesse Delft verloor in Vlaardingen met 2-0 van CION en blijft slechts achtste staan in de tweede klasse D. (Foto: Haaglanden Voetbal / Moshe Amsalem)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend kwamen er weer veel regioclubs in actie. Voor Vitesse Delft stond in Vlaardingen de lastige uitwedstrijd tegen koploper CION op het programma. Daarnaast speelde DHC in Pijnacker een echte derby tegen Oliveo en ging Nootdorp op eigen veld op jacht naar een broodnodige overwinning.

Vitesse Delft
De ploeg van trainer Ronald Hes won voor het laatst op 18 november vorig jaar en wacht inmiddels al zes wedstrijden op een overwinning. Vorig week speelde de ploeg op eigen veld met 0-0 gelijk tegen VFC, afgelopen zaterdag mochten ze naar Vlaardingen voor de uitwedstrijd tegen koploper CION. In de eerste helft kon Vitesse eigenlijk prima stand houden en zelfs een aantal kansjes creëren. De tweede helft was nog maar 10 minuten onderweg toen de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Slechts enkele minuten later lag de bal alweer in het netje en was 2-0 voor CION. Deze voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen en dus verloor Vitesse Delft met 2-0 en blijft het slechts achtste staan in de tweede klasse D.

DHC
Voor DHC stond de uitwedstrijd tegen Oliveo op het programma. Beide ploegen troffen elkaar vorig jaar al in Delft, die wedstrijd eindigde toen in een spannend 0-0 gelijkspel. De ploeg van Wim Baggerman en Burak Uyar begon sterk aan de wedstrijd en leek zelfs via Angelo Groen op voorsprong te komen, maar helaas voor DHC werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens kwamen beide teams niet tot scoren in de eerste helft en werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand. Ongeveer tien minuten na rust kwam Oliveo via Brouwer op een 1-0 voorsprong en moest DHC in de achtervolging. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam de Delftse club langszij via een doelpunt van Kubilay van Oosten. Verder kwamen beide teams hierna niet meer en daarom werden met een 1-1 eindstand de punten gedeeld.

Nootdorp
Voor Nootdorp stond er een thuiswedstrijd tegen Den Hoorn op het programma. Nootdorp staat nog steeds op de laatste plaats en heeft de punten daarom keihard nodig. Voorafgaand aan deze wedstrijd was het verschil tussen beide teams maar liefst 12 punten. Nootdorp kwam tijdens deze wedstrijd steeds beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een knappe 3-1 overwinning. Door deze overwinning en de nederlaag van Die Haghe is het verschil met Die Haghe teruggebracht tot vier punten. Aanstaande zaterdag mag Nootdorp op bezoek bij FC Skillz en neemt Den Hoorn het op eigen veld op tegen VELO.