Ariston'80 won de Delftse derby van Concordia overtuigend met 0-4. (Foto: Haaglanden Voetbal / Franca Dobbe)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend stonden er weer een aantal interessante wedstrijden op het programma in onze regio. In Leiden nam Wippolder het op tegen het sterke LFC en Vitesse Delft reisde af naar het Westland voor de wedstrijd tegen Monster. Aan de Brasserskade stond de Delftse derby tussen Concordia en Ariston’80 op het programma.

Wippolder
Vorige week dinsdag verloor Wippolder met maar liefst 3-0 van tweedeklasser RCL. Lang om te treuren hadden ze bij Wippolder niet, want afgelopen zaterdag ging de ploeg van trainer Mark Moen op bezoek bij LFC. Wippolder begon niet scherp aan de wedstrijd en dat werd al heel snel afgestraft, waardoor het al vroeg 1-0 stond voor de thuisploeg. Gelukkig raakte Wippolder hiervan niet in de war en gingen ze gewoon op jacht naar de gelijkmaker, die er na ongeveer 20 minuten ook kwam via Domenico de Vree. Na de gelijkmaker bleef Wippolder de aanval zoeken, wat via een doelpunt van Berto de Vree ook leidde tot een 1-2 voorsprong! Na de rust werd het vooral een hele spannende wedstrijd, die de ploeg van Mark Moen uiteindelijk over de streep trok. Door de 1-2 overwinning en de uitslagen op de andere velden mag Wippolder zich weer koploper van de eerste klasse C noemen! Volgende week speelt de ploeg op eigen veld de derby tegen RKDEO.

Vitesse Delft
Het loopt al een tijdje niet bij Vitesse Delft en er werd inmiddels al acht wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Vorige week maakte de club ook nog eens bekend dat de samenwerking met hoofdtrainer Ronald Hes vroegtijdig is stopgezet, waardoor de crisis compleet lijkt. Afgelopen zaterdag moest de Delftse club ook nog eens op bezoek bij Monster, de ploeg die al vijf wedstrijden op rij heeft gewonnen en inmiddels samen met CION strijd om het kampioenschap. Toch ging de eerste helft best wel gelijk op en kon Vitesse aardig weerstand bieden. Helaas kon de ploeg het in de tweede helft niet meer opbrengen en na ongeveer een kwartier kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Al snel werd het ook 2-0 en in de slotfase was er geen houden meer aan voor Vitesse. Uiteindelijk liep Monster uit naar een 5-0 overwinning, waarmee Vitesse zakt naar de 12e plaats met 17 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week staat op Sportpark Tanthof Zuid de thuiswedstrijd tegen Oliveo op het programma.

Derby
Aan de Brasserskade was het afgelopen zaterdag tijd voor een mooie Delftse derby tussen Concordia en Ariston’80. De thuisploeg verloor vorige week met 3-2 van Laakkwartier, Ariston’80 speelde met 1-1 gelijk tegen DSVP. Het verschil tussen beide teams was voorafgaand aan de wedstrijd slechts drie punten, waarmee gelijk het belang van de wedstrijd duidelijk werd gemaakt. Ondanks de hoge verwachtingen ging het de hele wedstrijd eigenlijk maar één kant op. Door doelpunten van Karel Wittekoek en Eloy van Kessel stonden de bezoekers halverwege al op een comfortabele 0-2 voorsprong, een voorsprong die in de tweede helft zelfs verdubbeld werd. Door deze 0-4 nederlaag blijven de zorgen voor Concordia groot, terwijl Ariston’80 voorzichtig weer een beetje omhoog kan kijken.