Nootdorp won de thuiswedstrijd tegen Wippolder met 3-2. (Foto: Haaglandenvoetbal/Wouter Dill)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in onze regio. In de eerste klasse C mocht koploper Wippolder op bezoek bij het laag geklasseerde Nootdorp en aan de Brasserskade stond de Delftse derby tussen DHC en Vitesse Delft op het programma. Den Hoorn speelde in Voorschoten een belangrijke uitwedstrijd tegen Voorschoten’97.

Wippolder
Het Wippolder van trainer Mark Moen reisde dit weekend als koploper af naar Sportpark ‘s-Gravenhout voor de wedstrijd tegen Nootdorp. De ploeg van trainer Jeroen Struijs verloor al vijf wedstrijden op rij niet meer en is dus in goede vorm. De bezoekers uit Delft begonnen goed aan de wedstrijd en na ongeveer een half uur resulteerde dat in een voorsprong door een doelpunt van Berto de Vree. Lang kon Wippolder niet genieten van de voorsprong, want kort na de openingstreffer zorgde Nootdorp met de 1-1 voor een gelijke ruststand. Ook na de rust had Wippolder het moeilijk met de thuisploeg en na ongeveer 25 minuten kwam Nootdorp via Job Verhagen voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Ook Nootdorp kon niet heel lang genieten van de voorsprong, want een kleine 10 minuten later schoot Jasper Tettero de gelijkmaker binnen. Kort na de gelijkmaker was Nootdorp wederom gevaarlijk en kreeg het zelfs een strafschop, die werd benut door Job Verhagen. Deze treffer kwam Wippolder niet meer te boven, waardoor Nootdorp wederom drie hele belangrijke punten pakte. Nootdorp gaat door de overwinning over TAC’90 heen op de ranglijst, Wippolder is de koppositie kwijtgeraakt aan Forum Sport en staat tweede.

Delftse derby
Aan de Brasserskade stonden dit weekend DHC en Vitesse Delft tegenover elkaar in een echte degradatiekraker. De thuisploeg speelde de vorige twee wedstrijden tegen HBSS en Berkel allebei met 2-2 gelijk, waardoor een overwinning dit weekend noodzakelijk was in de strijd tegen degradatie. Vitesse Delft hoopte dit weekend eindelijk weer eens drie punten te pakken, na maar liefst tien wedstrijden op een rij zonder overwinning. Het DHC van trainers Wim Baggerman en Burak Uyar begon sterk aan de wedstrijd, wat leidde tot een vroege voorsprong. Door twee doelpunten van Giovalli Serbony in de openingsfase van de wedstrijd stond de thuisploeg al vroeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. Ondanks deze snelle achterstand raakte Vitesse Delft niet in paniek, ze kwamen zelfs heel snel op 2-1 door een doelpunt van Levie Schut. Hierna bleef DHC sterker en had Vitesse Delft het lastig, maar ondanks dat gingen beide teams de rust in met een 2-1 tussenstand. Ook na rust nam de thuisploeg het initiatief, wat na een kleine tien minuten leidde tot de 3-1 door een doelpunt van Sinan Ocal. Wederom toonde de bezoekers veerkracht na een tegenslag, wat uiteindelijk werd beloond met de aansluitingstreffer van Duncan Sjerp. De ploeg van trainer Benjamin van der Zwan ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, die er uit een vrije trap ook kwam. Wederom was Duncan Sjerp de doelpuntenmaker, waarmee hij de bezoekers alsnog een punt bezorgde. Beide ploegen schieten weinig op met dit gelijkspel en blijven hiermee in de gevarenzone staan. Voor Vitesse Delft staat dit weekend de belangrijke thuiswedstrijd tegen HBSS op het programma, DHC reist af naar Naaldwijk voor de wedstrijd tegen Westlandia.

Den Hoorn
Den Hoorn hoopte na nederlagen tegen Nootdorp, VELO en Honselersdijk eindelijk weer eens drie punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Voorschoten’97. De thuisploeg won vorige week met 3-2 van LFC en staat er prima voor in deze spannende eerste klasse. In de eerste helft konden beide ploegen niet echt gevaarlijk worden, wat resulteerde in een 0-0 ruststand. Kort na de rust kwam de ploeg van trainer Nick van den Bos toch op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Remo de Vroege. Deze voorsprong gaf Den Hoorn niet meer uit handen en zo konden er weer drie punten worden bijgeschreven. Volgende week staat voor Den Hoorn de lastige thuiswedstrijd tegen koploper Forum Sport op het programma.