Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT- “De perfecte woning, met sfeer binnen en buiten en super mogelijkheden”. Zo omschrift Paul Verveen zijn monumentale grachtenpand aan het Oosteinde. Nu de kinderen de deur uit zijn en hij zijn werk aan het afbouwen is en “voor driekwart” gepensioneerd is, volgt de behoefte om kleiner te gaan wonen. “We wonen hier heerlijk, maar na 27 jaar willen we samen de volgende stap zetten: verhuizen naar Breda, waar ruimte en natuur is.

“Een belangrijk goed”, zegt Paul. “Mijn vrouw komt uit Breda en ons oog is gevallen op een wijkje daar”. Toch blijft Delft een speciaal plekje in zijn hart houden. “Ik ben begonnen als student aan het Rietveld, toen aan de Vlamingstraat gewoond, en na een uitstap naar Curacao neergestreken aan het Oosteinde. Hier ben je van alle gemakken voorzien. Als ik linksom de deur uit loop sta ik op de Beestenmarkt, ga ik rechtsom doe ik de boodschappen. Je hebt de compacte bruisende binnenstad bij de hand, maar je kunt ook rustig in de tuin zitten, die op het moment prachtig in bloei staat”. Een leuk detail is, dat de tuin vroeger de locatie was van de ovens van de Porceleyne Fles, nu Royal Delft.

Twee in één
Toen Paul het pand kocht was het al grotendeels gerenoveerd. “Het was bouwkundig in perfecte staat, maar intern nog traditioneel ingericht. Op de begane grond was een antiekwinkel gevestigd. Dertien jaar geleden hebben we er met een monumenten architect een apart appartement/benedenwoning/kantoor van gemaakt, met behoud van het authentieke karakter”.

Deze aanpak resulteerde in een pand met een beneden- en bovenwoning. Paul: “Beneden zijn een woonkamer, keuken, twee slaapkamers, een badkamer en een serre. Prima geschikt als praktijkruimte of voor een gezin met een kind of voor een stel. De bovenwoning heeft drie verdiepingen. De eerste is een grote woonverdieping van 95 vierkante meter. Boven zijn er drie slaap/studeerkamers en twee badkamers. Daarboven is de zolderverdieping met een aparte slaapkamer en een berging. Je kunt in dit pand wonen met praktijk, winkel of kantoor combineren of met twee gezinnen samen toch apart wonen!  

Paul vervolgt: “Wij wonen hier nog steeds met veel plezier. We genieten van de sfeer en de authentieke details van de woning en vooral van de super locatie. Ik kan altijd naar buiten om iets in de tuin te doen of te klussen in de werkplaats. Ik houd van houtbewerken en meubelen restaureren. Die kun je gewoon laten staan en morgen weer verder. Ook is de ruime garage en de combi met de werkplaats in de binnenstad gewoon uniek”.

Goed geïsoleerd
Het pand uit 1620 is aan de duurzame normen van tegenwoordig aangepast. Op de begane grond en bovenverdiepingen zijn de vloeren en plafonds geïsoleerd en op de zolderverdieping het dak. Bijna overal zit dubbel glas. Nieuwe bewoners kunnen makkelijk nog verder verduurzamen. “Omdat dit huis een voor- en een achterhuis heeft, zijn zonnepanelen op het dak geen probleem. En er is genoeg ruimte voor een warmtepomp” , aldus Paul.

Zeer ruim monumentaal grachtenpand geschikt voor dubbel gebruik

Oosteinde 171/171A, Delft
Vraagprijs is: 1.650.000 k.k.
Woonoppervlak is: 318m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding