Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

wonen

DELFT- Guido van Duinen is de trotse vader van drie kinderen. Twee daarvan, eerst zijn zoon en daarna zijn jongste dochter en schoonzoon, woonden tijdens hun studie in dit appartement. Nu beiden zijn afgestudeerd en elders wonen, wordt het volgens Guido tijd om de woning terug te geven aan de markt.

Vernieuwd
“Toen de kinderen erin trokken, hebben wij wel gezegd dat ze het goed bij moesten houden en dat hebben ze ook gedaan”, zo zegt hij. “Sowieso is de woning goed aangepakt sinds de koop in 2012. Er zijn een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en een cv-ketel geplaatst, evenals dubbel glas. Dit laatste was niet moeilijk, want de sponningen waren er al op berekend. De vorige bewoner had nog enkel glas omdat dat voor hem goedkoper was”.

Unieke dubbele berging
“Overal is gestuukt en er zijn twee bergingen”, vervolgt Guido. “Dit unieke fenomeen komt doordat we ook het stookhok erbij hebben gekocht. Het oorspronkelijke plan was om daar centrale verwarming te plaatsen, maar uiteindelijk diende er toch individueel verwarmd te worden. Toen zijn er in de appartementen gevel kachels geplaatst. De berging is gesitueerd aan de tuinkant, zodat je er makkelijk tuinspullen in kwijt kunt, maar ook je fiets. Over de tuin gesproken: die ligt op het zuidwesten, dus dit betekent de hele dag zon. Daarom hebben we ook markiezen aan laten brengen”.

Rustig
Het aangezicht van het appartement doet niet vermoeden dat dit uit de jaren ‘60 stamt. In 1994 zijn de voor- en achter pui vervangen door nieuwe elementen met moderner hang- en sluitwerk. Al met al spreekt Guido van een comfortabele woning. “Alles is aangepakt en goed onderhouden. Het is er warm en het tocht nergens. De laminaatvloeren door de hele woning zijn gemakkelijk in het onderhoud”. Zijn dochter haalde ook haar woongenot uit de rustige omgeving. “Er wonen vooral veel ouderen in de buurt. Daardoor heb je geen geluidsoverlast en kon ze rustig studeren in haar eigen huis”.

Keuken en tuin pluspunten
De schoonzoon van Guido was blij met de keuken. “Hij kookt graag en kon hier fijn zijn ei kwijt”, aldus de trotse schoonvader. Ook de tuin was een pluspunt. “Deze is zodanig gelegen dat je al heel vroeg in het jaar buiten in de zon zou kunnen zitten. Dit in combinatie met de rustige straat zorgt ervoor, dat je hier lekker bij kunt komen”.  

Goedkoper parkeren
De ligging van het appartement ten opzichte van diverse faciliteiten is zeer gunstig. Guido: “Er is een Albert Heijn op vijfhonderd meter afstand en aan de voorzijde is een aansluiting voor openbaar vervoer. Ook het station is dichtbij. Parkeren in de buurt is voor vergunninghouders. Omdat dit pas recent is, geldt nu een introductie tarief, zodat je goedkoper kunt parkeren. Je kunt de auto nu prima kwijt, omdat er geen spookauto’s meer staan. Ook buiten de woning is het dus goed toeven”.

Storklaan 48, Delft
Vraagprijs is: 375.000 k.k.
Woonoppervlak is: 65m2
Hof van Delft Makelaardij
Wateringsevest 26B
2611 AW Delft
015-2126426
www.hofvandelft.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!