Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

DELFT- Ruim dertig jaar heeft Henriëtte van den Berg letterlijk het rijk alleen gehad in deze ruime 4-kamer eengezinswoning. Nu ze naar eigen zeggen “richting de 60 gaat’, gaat ze kleiner en gelijkvloers wonen in een appartement in de Spoorzone in Nieuw Delft.

Goed gecheckt
Henriëtte, geboren en getogen in Delft, kijkt positief terug op het riante wonen in haar eentje op 128 vierkante meter. “Ik heb de woning in 1990 gekocht. Toen was het een zogenaamde “Premie A woning”. In 1991 was de oplevering en ben ik er in getrokken. Ik had toen nauwelijks punten van kritiek, want doordat het een leerlingen bouwproject betrof, was alles onder toezicht extra gecheckt. Dat ik er in eerst instantie sceptisch tegenover had gestaan, was achteraf niet nodig geweest”.

Projecten voor klussers
De bewoonster heeft destijds niet zo gek veel meerwerk laten uitvoeren. “Ik heb alleen een tweede toilet laten maken, in de badkamer op de eerste etage. En een ander tegeltje in keuken en toilet. Toen was het bijvoorbeeld mogelijk om van de zichtbare trap in de huiskamer een kast te laten maken, maar daar heb ik in die tijd niet voor gekozen. Ik vond die trap juist wel een speels gezicht in het verder vrij vierkante huis. Mensen die dit willen, zouden daar nu een mooie kast kunnen maken. Verder ligt er eventueel nog een uitdaging op de zeer grote zolder. Bij mij is die niet ingedeeld, maar bij veel huizen in de straat zijn er nog twee ruime kamers in gemaakt. Dus wie verlegen zit om extra ruimte kan er met een paar muurtjes extra nog mooie kamers creëren”. Op de zolder is dubbele beglazing aanwezig, dus dat is sowieso positief voor de isolatie. Het energielabel van de woning is C.

Woongenot
Henriëtte kan een heleboel redenen opnoemen voor het woongenot dat ze in en om de woning heeft gehad. Sowieso is ze heel blij met het wonen in Delft, centraal gelegen tussen haar werklocatie Den Haag en Rotterdam. “Dan is er de ruimte in het huis. Buiten de grote tuin op het zuidwesten, en het feit dat je voor en achter vrij zit. De tuin komt niet uit in een poort en grenst niet direct aan een straat, maar aan een groenstrook. Als de bomen in de tuin in bloei staan heb je geen inkijk van de buren. Daarbij komt dat de flats rondom maar driehoog zijn”.

Combinatie van rust en bedrijvigheid
De bewoonster vervolgt: “Aan de voorkant heb je zicht op het park. Het is een rustige buurt, waar geen doorgaand verkeer is. Je kunt eigenlijk maar op één manier de wijk in, en je moet een rondje rijden om er weer uit te gaan. Tramlijn 1 en de snelweg zitten echter dichtbij, evenals de winkels aan de Vrijheidslaan en in winkelcentrum De Hoven. De binnenstad is ook niet ver weg. Het is dus een mooie combi van rustig wonen en vertier op loopafstand. En belangrijk: in de straat is het gratis parkeren”.

Voor elk wat wils
Het Berghuyspad ligt tussen de ontsluitingswegen Prinses Beatrixlaan, Buitenhofdreef en de N470. Het Reinier de Graaf Gasthuis is dichtbij, evenals de kinderboerderij en het Abtswoudse park in de wijk Tanthof. De TU en Royal Delft bevinden zich ook in de nabije omgeving.

Berghuyspad 7, Delft
Vraagprijs is: 425.000 k.k.
Woonoppervlak is: 128m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1