Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

DELFT- Zes jaar geleden kocht Yann Dufournet deze charmante tussenwoning uit 1891 in het autoloze deel van de Tuinstraat. De klimaatwetenschapper aan de TU Delft werd naar eigen zeggen “verliefd op dit huis”, dat hij met pijn in het hart gaat verlaten vanwege een zakelijke uitdaging in België, waar hij zich ook gaat vestigen.

De Fransman woont al meer dan tien jaar in Nederland en vertelt in zeer goed Engels dat hij van de Hollanders houdt. Nadat hij zich in de Tuinstraat had gesettled, “ontdekte hij zijn buren”. “Het zijn allemaal vrienden geworden. Er wonen veel stellen en families, en het is een fijne gemeenschap. Zo hebben we ieder jaar in september een gezellig straatfeest”. 

De charme van de buurt is ook in andere opzichten aanwezig. Yann: “Dit deel van de straat is autoloos en dus is het heerlijk rustig wonen. En dat terwijl je ook het gemak hebt van het centrum van de stad, dat zo dichtbij is. Verder is de ligging ten opzichte van het openbaar vervoer perfect. Ik houd van reizen, en het station is vlakbij. Er is altijd wel een trein beschikbaar en het is heerlijk dat ik overal naartoe kan zonder auto”.

Groen
De tevreden bewoner roemt ook het groen waarop hij kijkt vanaf zijn zonnige dakterras, waar je ook de Nieuwe Kerk nog kunt ontwaren. Ook zijn binnenplaatsje beneden is omringd door groen, onder andere een druif. Geheel in de stijl van zijn affiniteit met klimaat, milieu en duurzaamheid heeft hij een regenton waarin hij het hemelwater opvangt om zijn groen op peil te houden. In de houten berging is aansluiting voor water en elektra, zodat het een ideale plek is voor een wasautomaat. Ook binnen is aan duurzaamheid gedacht. Yann: “Met het oog op isolatie heb ik dubbel glas in de ramen laten zetten”. De houtkachel, een eyecatcher bij binnenkomst, is in zodanige optimale staat, dat hij maar twee keer per jaar as hoeft te ruimen.

Perfect voor starters
Dufournet, die de woning alleen bewoont, noemt de 73 vierkante meter leefruimte “de perfecte maat”. Hij prijst het huis dan ook aan als zeer geschikt voor starters. Hij noemt de veelzijdigheid van de woning als het gaat om het herbergen van bezoekers. “Ik heb met kerst mijn familie uitgenodigd en met negen personen voelde het niet vol aan”.  

Toen de Fransman het huis kocht in 2015, “een goede tijd om te kopen”, kon hij er zo in trekken. Hij hoefde er geen spectaculaire verbouwingen aan te verrichten. De keuken was al aangebouwd en heeft hem altijd veel woongenot opgeleverd. Het schuine dak bestaat uit dubbel glas en zorgt voor een vrolijke lichtinval. De wanden zijn geheel wit betegeld in klein formaat, wat een bijzonder effect geeft aan het geheel. Yann wijst hierbij extra op de stijlvolle betegeling boven de inductie kookplaat. In de huiskamer springt de mooie eikenhouten vloer in het oog, die gelegd is op beton. Middels een open trap vanuit de huiskamer belandt je op de eerste en tweede verdieping, waar een slaapkamer, een gezellige zitkamer, moderne badkamer en werkkamer zijn gesitueerd.                 

Sfeervolle 4-kamerwoning in rustige en gezellige buurt

Tuinstraat 12, Delft
Vraagprijs is 369.500 k.k.
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding