Afbeelding
Foto: ZIEN24

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

DELFT- Doordat bewoonster Nancy Sastra de grote stap gaat wagen om samen te gaan wonen met haar vriend in Monster, komt dit knusse 3-kamer appartement in de geliefde wijk Hof van Delft in de Olofsbuurt vrij. Deze dubbele bovenwoning is met haar gunstige ligging ten opzichte van het centrum van Delft, scholen, park, station en OV-verbindingen een echte aanrader voor wie met alle gemakken in de buurt gezellig wil wonen.

Nancy en haar toenmalige echtgenoot kochten in 2004 de toen nog 4 kamer-woning, gebouwd in de jaren ‘30. In de loop van de tijd is er het nodige aan verbouwd. “Van één van de slaapkamers boven is een badkamer gemaakt”, aldus de bewoonster. “Deze is ruim en modern, met mat zwarte en witte tegels en een grote douchekop. Van de twee slaapkamers die overbleven, is er één vergroot. Het is een mooie, rechthoekige ruimte met twee ramen en uitzicht op de tuin.”

Ondanks de fijne jaren op dit adres, waar Nancy samen met haar dochter woonde, gaat ze haar heil zoeken aan de kust. “Het wordt tijd”, zo zegt ze. In Monster, waar de frisse zeewind waait, gaat zij ook een frisse start maken. Hetzelfde gunt zij natuurlijk de nieuwe bewoner(s) van dit gezellige, overzichtelijke appartement met alle vertier van een levendige binnenstad in de buurt. 

Klein paleis 
“Dit is gewoon mijn paleisje geworden”, vertelt ze verder. “Doordat het niet heel groot is, is het knus, gezellig en warm wonen. Het heeft gewoon iets, bijvoorbeeld als de openslaande balkondeur open staat en je kijkt naar het groen terwijl op de achtergrond de kerkklokken luiden.”  

Dit bewuste balkon met bergkast is royaal en gelegen aan de oostkant. Wie van de ochtendzon houdt, zit hier dus zeker goed. De 62 m2 aan woonoppervlak houden het appartement overzichtelijk qua ruimte. De muren zijn licht en vormen daarmee een leuk contrast met de donkere vloer. In de woonkamer prijken een mooie schouw en spots in het plafond. Het toilet is, evenals de badkamer, wit betegeld aan de muur. De trap naar de bovenste verdieping is eveneens licht van kleur. 

De buurt
Nancy omschrijft  de woonomgeving als heel prettig. “Er wonen studenten en gezinnen, en dit geeft een gezellige atmosfeer en vrolijkheid, bijvoorbeeld als kinderen in de zomer buiten spelen. Dat er (middelbare) scholen in de buurt zijn is in dit geval natuurlijk heel fijn. Verder is het station dichtbij. Ik werk in Rijswijk en op de fiets is dit hier vandaan ook heel goed te doen.”

Wie lekker wil relaxen in het groen, kan terecht in het nabijgelegen Wilhelminapark. Het Sportfondsenbad brengt de nodige verkoeling en zwemplezier, en ook cultuur opsnuiven is een optie door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het niet ver gelegen museum Prinsenhof of het Tabaks Historisch Museum. Wie er met de auto op uit wil, zit zo op de doorgaande Prinses Beatrixlaan, Phoenixstraat, Spoorsingel, Coenderstraat, Nieuwe Gracht en Westlandseweg, die de wijk omsluiten.   

Jacob Catsstraat 46, Delft
Vraagprijs is 274.500 k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding