Huis te koop: Oostpoort 16, Delft

  wonen

Editie: Week 38, Jaargang 22 |

DELFT – Wim van Balen is in 2006 in deze leuke tweekamer woning aan de rand van het historische centrum van Delft komen wonen. Het is een prachtige locatie, want de historische Oostpoort kun je vanuit het raam zien. Wim leerde Henrieke kennen en nadat ze met elkaar getrouwd waren, bewonen ze het appartement samen. “Het is een leuke starterswoning, op een heel leuke plek langs het water”, zegt Wim.

De woning heeft een heel simpele, maar effectieve indeling. Er zijn namelijk twee kamers, eigenlijk helemaal identiek, aan de voor- en achterkant. Bijna het hele appartement is voorzien van een nette laminaatvloer. De kamer aan de achterkant zou eventueel nog op te delen zijn in twee kleine slaapkamers, zodat je hier ook met een klein gezin zou kunnen wonen. “Wij hebben behalve een grote woonkamer ook een grote slaapkamer”, zegt Henrieke. “De ruimtes worden in feite van elkaar gescheiden door een open keuken, die de doorloop vormt.”
De woonkamer is 5.17 bij 3.91 meter. De kamer heeft een Frans balkon en een prachtig uitzicht op de Oostpoort en over het Rijn-Schiekanaal. “Mijn vader is nogal een goede klusser”, zegt Henrieke. “Hij heeft dan ook wel wat dingetjes aangepakt. Geschilderd, een nieuwe CV-installatie geplaatst en in de keuken heeft hij een inbouwkast gemaakt. Daar kun je een heleboel proviand kwijt.”
De ruime slaapkamer aan de achterzijde is 5.22 bij 4.03 meter. Deze kamer is zo groot, dat die behalve een bed zelfs ruimte biedt aan heel wat andere meubelen. “Mijn orgel staat er zelfs”, zegt Wim. “Daar is plaats genoeg voor. De kamer is eventueel op te delen, als je twee aparte slaapkamers wilt. In deze kamer is ook een deur naar de hal. Door die hal kun je uiteindelijk weer in de woonkamer komen. Het is dus een woning die je helemaal rond kunt lopen, hartstikke leuk voor kleine kinderen.”
Op het zonnige balkon op het zuidwesten heb je een leuk uitzicht op de toren van de Nieuwe Kerk en een ander stukje van het Rijn-Schiekanaal. “Je kunt daar heerlijk in de zon buiten zitten”, zegt Henrieke.
Vanuit de hal is er toegang tot de geheel betegelde badkamer met een douche, een wastafel, een toilet en de wasmachine-aansluiting. Het appartement is vrijwel geheel voorzien van dubbel glas. Er is een afzonderlijke berging op de begane grond van 3.70 bij 1.65 meter. “We zijn natuurlijk erg georiënteerd op de binnenstad, dat is zo aan te lopen”, zegt Wim. “Maar opvallend ook op Tanthof, omdat onze kerk daar naartoe verhuisd is. We gaan verhuizen, omdat we toe zijn aan iets groters. In elk geval willen we graag in Delft blijven wonen.”
De woning wordt geleverd zonder EPA-certificaat. De actieve VvE vraagt een bijdrage van 120 euro per maand.

De vraagprijs voor deze woning is 179.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1