Afbeelding

Turn Key overeenkomst voor Fase 10 van De Tuinen van Sion in RijswijkBuiten

wonen

Editie: Week 23, Jaargang 23 |

Fase 10 van De Tuinen van Sion in RijswijkBuiten kan met de ondertekening van de betrokken partijen officieel van start.

RIJSWIJK – De vastgoedbeurs ProVaDa was afgelopen week de locatie waar Bouwinvest, namens het Bouwinvest Residential Fund, en Dura Vermeer Bouw Zuidwest BV een Turn Key overeenkomst hebben ondertekend. Het betreft een overeenkomst voor 43 grondgebonden vrije sector huurwoningen met bijbehorende parkeerplaatsen in Fase 10 van De Tuinen van Sion in RijswijkBuiten.

Daarnaast tekenden Bouwinvest, Dura Vermeer en de Gemeente Rijswijk een Letter of Intent, waarin de voorwaarden zijn vastgelegd voor de ontwikkeling en aankoop van nog eens 157 grondgebonden middeldure vrije sector huurwoningen in RijswijkBuiten. Energiewoning: EPC 0,0! De huurwoningen worden, net als de overige woningen in RijswijkBuiten, uitgerust met onder andere zonnepanelen en een warmtepomp, die de warmte door middel van een individuele lus uit de bodem haalt. Bijkomend voordeel hiervan is, dat de gehele woning is voorzien van vloerverwarming en dat het systeem in de zomer als koeling werkt. De woningen worden verder uitgerust met: hoogwaardig geïsoleerde en ontworpen schil door gebruik van onder andere drielaagsglas; douche-WTW en vraaggestuurde ventilatie.
Met de toepassing van dit gehele systeem wordt, in samenwerking met Klimaatgarant, gegarandeerd dat de woning evenveel energie oplevert als hij verbruikt voor verwarming, ventilatie, koeling en warm tapwater. Dit houdt in dat de huurders alleen betalen voor de kosten van elektra. Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen Bouwinvest: “De vraag naar duurzame, betaalbare grondgebonden huurwoningen in het middeldure huursegment in RijswijkBuiten is groot. De wijk groeit gestaag en is inmiddels een volwassen woonwijk. Het ontbreken van het aanbod huurwoningen is een kans voor het Residential Fund. Dit, samen met de doorkijk naar een langjarige overeenkomst en de hoge duurzaamheidseis die aan de woningen wordt gesteld, maakt dat het Residential Fund deze woningen graag aan haar portefeuille wil toevoegen. De woningen in RijswijkBuiten zijn de eerste woningen in onze portefeuille waar het nul-op-de-meter-principe geldt.” Dura Vermeer is als adviseur vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van RijswijkBuiten. Rob Steijn, directeur Dura Vermeer Zuid West BV: “Ook voor Dura Vermeer is het zeer bijzonder om bij een ontwikkeling als RijswijkBuiten betrokken te zijn. Niet alleen als ontwikkelaar en bouwer, maar ook als adviseur. Waarbij we in dit geval ook als een verbindende schakel hebben kunnen optreden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12