Afbeelding

Huis te koop: Bagijnhof 104-106, Delft

wonen

Editie: Week 21, Jaargang 22 |

DELFT – Ben Hollestelle en Andrea Wijnants wonen al 25 jaar in deze charmante woning, die eigenlijk uit twee separate woonhuizen bestaat. Met twee binnendeuren zijn de huizen met elkaar verbonden, zodat wel van één geheel gesproken kan worden. Het hoekhuis uit 1890 bewoonden Ben en Andrea het eerst en achttien jaar geleden hebben ze de woning ernaast ook gekocht.
De woningen lijken erg op elkaar. “Ze zijn bijna gespiegeld”, zegt Ben. “Niet exact hetzelfde, maar wel vergelijkbaar. We hebben trouwens zelf veel verbouwd toen we hier kwamen wonen. De gehele gevel is circa vijftien jaar gelegen gevoegd, gereinigd en geïmpregneerd. In de woonkamers vloerverwarming met mooie tegels, de badkamers en toiletten zijn vernieuwd en we hebben bijna overal dubbel glas.”
De beide woningen zijn goed onderhouden, voorzien van enkele fraaie details, zoals de deurroosters, en hebben een verzorgde, recent vernieuwde, binnenplaats met achterom. De combinatie van de ruimte, de ligging en de charme van de woningen maken dit een unieke mogelijkheid om rustig en comfortabel te wonen in het centrum. “Je woont hier heel rustig en kindvriendelijk”, zegt Andrea. “Doordat dit een hofje is, heb je direct contact met de mensen die hier wonen. Een stukje lopen en je staat op de Oude Delft en dan kijk je pal tegen de toren van de  Oude Jan aan. Het is een heel centrale plek, je loopt zo naar de winkels  van de binnenstad toe.”
De twee woningen zijn totaal gescheiden met uitzondering van elektriciteit, gas- en wateraansluiting. Als dit complex voor enkele bewoning gebruikt zou worden, dan moeten deze aansluitingen uiteraard weer aangepast worden. Het totale gebruikersoppervlak is 190 vierkante meter. “We zitten graag op de binnenplaats”, zegt Ben. “Beide huizen hebben zo’n binnenplaats, waar de zon lekker kan schijnen. Het hoekhuis heeft bovendien een goed afgeschermd dakterras, waar je ook heerlijk van de zon kunt genieten.”
Toch zitten Ben en Andrea ook graag op  het hofje aan de voorkant. Er is een leuk contact met de andere bewoners. “We hebben met de bewonersvereniging zelfs een picknicktafel gekocht”, zegt Andrea. “Hier kunnen we gezellig samen aan eten en drinken.”
Het groot onderhoud is prima in orde. Het schilderwerk is in 2013 bijvoorbeeld nog uitgevoerd. De actieve Bewonersvereniging Bagijnhof vraagt een vrijwillige bijdrage van 15 euro per jaar. Het pleintje biedt voldoende parkeergelegenheid voor vergunninghouders.
Ze willen nu graag op net zo’n leuke plek gaan wonen, maar wel aangepast aan de moderne tijd. Ook kiezen ze voor gelijkvloers met het oog op de toekomst. Het wordt een appartement aan het Koningsveld tegenover het water.

Mocht deze woning op korte termijn niet worden verkocht, dan worden de woningen apart te koop gezet.
De vraagprijs voor deze woning is 599.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12