Huis te koop: Achterom 80-80A, Delft

  wonen

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

DELFT – Christine Visser en Ruud Lek zijn in 2006 in deze leuke woning in de bruisende Delftse binnenstad komen wonen. Hun werk is in Den Haag en Rotterdam en ze kozen voor Delft vanwege de gunstige ligging halverwege beide grote steden. Ze hebben een dochtertje van vier, Daphne genaamd, en sinds drie maanden hoort ook zoontje Arthur bij het gezin.
De woning is een compleet grachtenpand met drie verdiepingen; er zijn dus geen boven- of onderburen. Kenmerkend is dat je het pand op veel verschillende manieren kunt gebruiken en indelen. Toen hun dochter vier jaar geleden werd geboren, hebben Ruud en Christine de indeling van het huis aangepast. Oorspronkelijk sliepen ze zelf beneden. “Daar was een smalle hal en een grote kamer. Dit hebben we anders ingedeeld door er een voorportaal in te maken”, zegt Christine. “Helemaal verbreed, langs het buitenraam aan de straatzijde. Dit hebben we wel in de stijl van het huis gedaan; met antieke deuren en een bijpassende tegelvloer. Je zou de ruimte achter de antieke deuren eventueel ook als kantoor aan huis kunnen gebruiken.” Op dit moment is de kamer in gebruik als slaapkamer voor Daphne.
Helemaal boven was er één grote ruimte, waar door middel van een scheidingswand twee slaapkamers van zijn gemaakt. Onder het schuine dak hebben Christine en Ruud een extra grote babykamer kunnen maken. De kamer aan de andere kant van de scheidingswand gebruiken ze als hun eigen slaapkamer. “Het fijne van slapen op deze verdieping is dat je soms de regen op het dak hoort”, zegt Christine.
Op de eerste verdieping is het woongedeelte van het huis. De woonkamer is een prachtig, hoge en lichte ruimte, met een goed uitzicht op de gracht. Hier zijn namelijk drie grote ramen met klassiek glas-in-lood. “Het is heel leuk om veel leven op de gracht te zien”, zegt Christine. “Er gebeurt altijd wel wat. We hebben hier zelfs een paar keer kunnen schaatsen voor de deur!”
In de woonkamer ligt een mooie houten vloer, die ze zelf hebben opgeschuurd en gelakt. Er is een schouw met Delftsblauwe tegels en een potkachel die Christine zelf op de kop heeft getikt. De tegels in de hoekkeuken aan de achterzijde van de kamer hebben ongeveer hetzelfde motief. “We wilden het in dezelfde stijl brengen”, zegt ze.
De keuken in L-opstelling is voorzien van een vaatwasser en een afzuigkap. De koelkast, gaskookplaat, de gootsteen, de combi-magnetron en het aanrechtblad zijn eind 2012 vernieuwd. De overloop biedt verder toegang tot een nette badkamer, voorzien van een toilet en een douchecabine.
Op de tweede verdieping bieden openslaande deuren toegang tot een leuk balkon op het zuidwesten, waar je in de zomer van ’s ochtends tot ’s avonds in de zon kunt zitten. De sfeervolle kinderkamer is 4.31 bij 3.37 meter en heeft een wastafel. De ramen in de dakkapel bieden uitzicht op de gracht. Er is tevens toegang tot de vliering over de hele diepte van het huis. “Het is een leuke straat, die in 2007 zelfs tot De Leukste Straat van Delft is gekozen”, zegt Christine. “Daar zijn weer nieuwe contacten uit ontstaan. We planten bijvoorbeeld samen plantjes tijdens de Opfleurdag en hebben laatst nog de speeltuin, de “Achtertuin” onderhanden genomen.”
Het pand beschikt over twee voordeuren en kan desgewenst worden gesplitst. De woning is volledig voorzien van dubbel glas. Het is gelegen vlakbij de bioscoop, het theater, en diverse restaurants. De gracht zelf heeft leuke kleine ondernemingen, onder andere een bloembinderij, een kunstatelier, een meubel- en kledingontwerper, een bed & breakfast en een kinderopvang. Het Centraal Station is op loopafstand en uitvalswegen zijn snel te bereiken.
De vraagprijs voor deze woning is 319.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1