Afbeelding

Woonberichten 2

wonen

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

Weboma akkoord met Midden-Delfland over invulling 'De Meent'

MIDDEN-DELFLAND – De Gemeente Midden-Delfland en ontwikkelaar Weboma zijn het eens geworden over de invulling van het deelplan ‘De Meent’ van de Maaslandse Dam. Zij ondertekenden onlangs een Koop- en Realisatieovereenkomst. De mooie landelijke inpassing van het deelplan spreekt tot de verbeelding.
De bouwlocatie ligt tussen het oude lint van woningen in de scherpe bocht in de Gaag en de voormalige tramdijk in Maasland. Deze tramdijk is een veel gebruikte fietsroute door Midden-Delfland, beter bekend als het Gaagpad. Het oude schelpenpaadje langs de Gaag wordt in het plan verbonden met nieuwe routes in het buurtschap, zodat ommetjes door het buurtschap mogelijk zijn. De gemetselde brug aan de zuidzijde van de locatie is de entree van het buurtschap. De Meent is het hart van de buurt, een lommerrijke plek met een grote vijver.
De Maaslandse Dam wordt een nieuw buurtschap met nieuwe en bestaande bewoners. Op de Meent komen twintig voorname, gevarieerde huizen. De materialen van omliggende boerderijen zijn het uitgangspunt voor de nieuwbouw in dit buurtschap. De huizen worden in drie aaneengesloten delen gebouwd, zodat een U-vorm ontstaat. De panden aan de Meent hebben een zogenaamde ‘Delftse stoep’ voor het huis. Om het landelijk karakter te bewaken mogen op de Meent geen auto’s geparkeerd worden. Auto’s staan op eigen terrein of op de parkeerplaatsen in de zijstraten. De Maaslandse Dam bestaat naast de Meent uit ruime vrije kavels.
Wethouder Govert van Oord: “Nu de handtekening onder de overeenkomst is gezet, kunnen we uitkijken naar de invulling van een deel van de Maaslandse Dam. Dit bijzondere project biedt liefhebbers van echt 'groen wonen' een unieke kans om elke dag van Midden-Delfland te genieten.”
De realisatie van de Meent start naar verwachting medio 2015. Voor meer informatie kunt u terecht bij Weboma via (0174) 22 56 78 en www.weboma.nl. Voor de vrije kavels kunt u contact opnemen met Noordam Makelaardij via (0174) 52 88 28. Op korte termijn vindt u ook op de website www.maaslandsedam.nl meer informatie over de verkoop van de woningen aan de Meent en de vrije kavels.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12