Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Marieke Rolloos

vaste rubrieken

- Wat ben je hier aan de Poptahof Noord aan het doen?
"Ik ben hier namens Atelier7 met kinderen uit de Poptahof en omgeving aan het knutselen. In het kader van de Delftse Maakweken zijn we Vreemde Vogels aan het creëren. We gebruiken elke dag andere materialen: we hebben een dag geschilderd, een dag gekleid, en nu zijn we vogels van kunststof plastic aan het bouwen. We recyclen allerlei gebruikte materialen, zoals flessen en verpakkingen."

- Heb je al vaker meegedaan aan de Maakweken?
"Dit is mijn derde jaar. Het is de opmaat naar de Mooi Weer Spelen, waar ik al wat langer bij betrokken ben."

- Hoe beleef je dit evenement zelf?
"Voor mij is dit een geweldige luxe. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en ben zodoende de hele dag met mijn liefhebberij bezig. Dat is toch heerlijk?"

- Je bent duidelijk niet de enige die ervan geniet.
"Nee, we hebben hier op dit moment wel vijftig à zestig kinderen rondlopen. Als het weer een beetje meezit en we kunnen buiten aan de gang in plaats van in de tent, is het binnen de kortste keren lekker druk."

- Al die mooie creaties van de kinderen, worden die nog ergens gepresenteerd?
"Jazeker! Op zaterdagavond 22 oktober vindt om 19.30 uur de eindpresentatie 'Dwalen door Poptahof' plaats, die je gratis kunt bezoeken. De Vreemde Vogels worden tentoongesteld evenals de werkstukken van Repair Kids, er is luchtacrobatiek van het Bencha Theater en volop dans en zelfgemaakte muziek op trommels. Publiek mag zich verzamelen bij de witte tent naast de speeltuin in het Poptapark."