Culturele activiteiten

cultuur

Wat voor culturele activiteiten zijn komende tijd en te doen, zien en beleven?

Nederlandse première van Follies

Musicalgroep Rits speelt de Nederlandse première van Follies op 4 en 5 november in Theater de Veste te Delft. Deze showmusical is in Amerika bekroond met de felbegeerde Tony Award voor beste musical. 'Follies' vertelt het verhaal van een revuegezelschap dat bijeenkomt voor een reünie in het vervallen theater waar ze twintig jaar terug nog de sterren van de hemel speelden. Kijk voor kaartverkoop op www.theaterdeveste.nl of kom naar de kassa van het theater. Zie verder www.musicalgroeprits.nl voor meer info.

Film en signeersessie

Museum Het Prinsenhof, Filmhuis Lumen en Boekhandel De Omslag organiseren zondag 30 oktober vanaf 17.00 uur een bijzondere voorstelling. Dan is in Filmhuis Lumen de Delftse première van de film 'Een Echte Vermeer', gebaseerd op het leven van kunstvervalser Han van Meegeren. De voorstelling wordt ingeleid door Jan van Mersbergen, die op basis van het filmscript een boek schreef over het leven van Van Meegeren. Na afloop bieden Filmhuis Lumen en Boekhandel De Omslag een glas Prosecco en zal Jan van Mersbergen signeren. De entree bedraagt 12 euro 50 en reserveren kan via 015-2121510.

Dansen met baby's

Draag&Dans is een nieuwe dansrage. Ouders dansen dan in verschillende dansstijlen met hun kind in een draagzak of -doek. Dansschool Wesseling gaat na de herfstvakantie beginnen met een cursus Draag&Dans. Deze omvat tien lessen en wordt op maandag om 09.00 uur gegeven. Zie voor meer informatie www.dansschool-wesseling.nl.

Nesjomme in de Synagoge

In het theaterstuk, Nesjomme, dat is samengesteld uit bekende liedjes, verhalen, grapjes en historisch beeldmateriaal, wordt het verhaal verteld van Joden uit Oost-Europa die eind 1800 begin 1900 naar de Verenigde Staten vertrokken. De première van dit stuk is op 13 november om 15.00 uur in de Synagoge aan de Koornmarkt 12 in Delft. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.synagogedelft.nl.

Maakweken: maak het mee

Komende herfstvakantie is er in Poptahof 's middags veel te doen. Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 oktober kunnen kinderen tijdens de halfjaarlijkse Delftse Maakweken in het Poptapark genieten van een ruim aanbod aan gratis creatieve en sportieve workshops. Maakweken biedt een gevarieerd programma vol muziek, dans, beeldende kunst, circus, techniek en sport. Kinderen kunnen onder meer kunst maken van materialen uit defecte apparaten bij Repair Kid of training krijgen van Ugur de Breakdancer. Zie voor meer info en aanmelden www.maakweken.nl.