Madame de Berry (links) en Kim Schonewille maakten samen een bijzondere documentaire.
Madame de Berry (links) en Kim Schonewille maakten samen een bijzondere documentaire.

Bekroonde Documentaire te zien tijdens Museumnacht

Algemeen

De documentaire 'Madame de Berry' van Delftse filmmaker Kim Schonewille is internationaal in de prijzen gevallen. Een filmfestival in India heeft haar documentaire over levende legende Berry Visser deze week bekroond als beste korte documentaire, nadat ze al eerder in België in de prijzen was gevallen.

Ook in Barcelona en Los Angeles zal haar indringende film worden getoond. Tijdens de Museumnacht Delft op zaterdag 26 november is deze documentaire te zien op een unieke locatie: het schitterende, sprookjesachtige theater van Berry Visser aan de Voorstraat alwaar zijn lopende voorstelling Madame de Berry speelt.

'Madame de Berry' is een Nederlands/Engelstalig documentaire over de vrouw achter Berry Visser, de oprichter van Mojo Concerts en medeorganisator van het legendarische Kralingen Pop Festival in Nederland in 1970. Na het verkopen van Mojo Concerts had Berry de tijd om zijn karakter Madame de Berry te ontwikkelen. In de film, waar fantasie en werkelijkheid in elkaar overgaan, vertelt Madame de Berry haar verhaal. Ze vlucht van vergankelijkheid en speelt met de tijd door te reizen met 95 procent van de snelheid van het licht. Ze wordt geconfronteerd met haar eigen tragische, maar tegelijkertijd mooie, levenslot en behandelt dit door middel van humor en de relativiteitstheorie. In haar eclectische ruimte en in de aanwezigheid van speciale karakters, deelt ze haar innerlijke waarneming, waar ze zich richt op zielen, toeval en serendipiteit.

De film draaide in 2015 al enige tijd in Filmhuis Lumen, maar zal tijdens de Museumnacht Delft op zaterdag 26 november opnieuw getoond worden.

Helemaal bijzonder omdat de film dus getoond zal worden in dezelfde ruimte als waar de film is opgenomen. Meer informatie is vinden op de website www.museumnachtdelft.nl, www.kimschonewille.com en www.madamedeberry.com.