Op 4 oktober waren mevrouw en de heer Van Doorn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Van Bijsterveldt kwam langs met de felicitaties.
Op 4 oktober waren mevrouw en de heer Van Doorn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Van Bijsterveldt kwam langs met de felicitaties.

Gemeenteberichten

Algemeen

De Delftse gemeenteberichten van week 40.
 

Klant Contact Centrum

Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders (TWK) 2016

Huurt u een onzelfstandige woonruimte in Delft, bijvoorbeeld een kamer in een studentenhuis? En kunt u geen kwijtschelding van de gemeentelijke heffingen (rioolafvoerrecht en afvalstoffenheffing) aanvragen, omdat deze in uw huur of servicekosten zijn opgenomen? Dan is er speciaal voor u de Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders (TWK).

Om voor de TWK in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • u huurt een onzelfstandige wooneenheid in Delft (een woning waar u met uw medebewoners bijvoorbeeld keuken, toilet en douche deelt)
  • u heeft een minimuminkomen en een beperkt eigen vermogen
  • de gemeentelijke heffingen worden doorberekend in de huur (in huurspecificaties aangegeven).

De tegemoetkoming kan oplopen tot € 135. Tot uiterlijk 31 december 2016 kunt u online een aanvraag indienen voor 2016. Ga hiervoor naar www.delft.nl en zoek op 'twk'. Hier leest u meer over de voorwaarden en welke bewijsstukken u nodig heeft voor het indienen van een aanvraag.

Klant Contact Centrum | Phoenixstraat 16 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | actuele openingstijden vindt u op www.delft.nl. U kunt bij het KCC alleen per pin betalen.

Werkzaamheden

Binnenstad

Oosteinde: tot en met 1 november wordt het Oosteinde opnieuw bestraat. Er wordt gewerkt vanaf de Molslaan richting de Nieuwe Langendijk. Op het deel waar wordt gewerkt is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Wateringsevest: tot eind 2016 zijn er werkzaamheden op de Wateringsevest. Tijdens het werk rijdt het gemotoriseerd verkeer in beide richtingen over de OV-baan. Fietsers rijden aan de westkant waar een fietspad in twee richtingen wordt aangelegd. De OV-halte Wateringsevest is komen te vervallen.

Westvest: tot en met 30 november zijn er werkzaamheden op de ventweg van de Westvest. Tijdens het werk kan er een stremming zijn voor het bestemmingsverkeer op de ventweg. Overig doorgaand verkeer rijdt op de OV-baan en blijft altijd mogelijk.

Spoorzone

Abtswoudsetunnel: door de aanleg van de tweede spoortunnelbuis is het niet meer mogelijk om het fietspad tussen de Mercuriusweg en de Abtswoudseweg gelijkvloers te houden. Hierdoor is de fietstunnel nu weer opengesteld. De steile trap bij de tunnel is vervangen door een minder steile trap in 2 delen. Daarnaast is er een passage over de bouwput van de tweede tunnelbuis gekomen.

Spoorsingel: tot en met 31 december 2016 is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Hof van Delft

Van Slingelandtstraat: tot en met 31 oktober wordt de riolering vervangen op de Van Slingelandtstraat. Op het deel waar wordt gewerkt, is tijdelijk geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.

Westlandseweg / Prinses Beatrixlaan: tot en met 28 oktober worden de fietspaden rond de kruising geasfalteerd in rood asfalt. Tijdens een deel van de werkzaamheden moeten fietsers aan de andere kant van de weg oversteken.

Parallelweg: tot eind 2016 is de Parallelweg vanwege werkzaamheden dicht voor verkeer. Een deel van de verlengde Coenderstraat (vanaf Raamstraat richting Ada van Hollandstraat) is opengesteld voor verkeer.

Patrimoniumstraat: tot en met 14 oktober zijn er werkzaamheden aan de riolering. Op het deel waar wordt gewerkt is tijdelijk geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.

Spoorsingel: tot en met 31 december 2016 is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Voordijkshoorn

Prinses Beatrixlaan: tot en met 31 december komt er een overkluizing over de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van het Kruitmolenpad. Voor het opbouwen van de overkluizing is de Prinses Beatrixlaan op vrijdagavond 16 september na 22.00 uur afgesloten. Verkeer richting Rijswijk kan via het Westeinde de Prinses Beatrixlaan oprijden. Verkeer vanuit Rijswijk wordt omgeleid via de Ruys de Beerenbrouckstraat en de Weteringlaan.

Voorhof en Buitenhof

Bartokpad: tot en met 28 oktober wordt de brug op het Bartokpad vernieuwd en het fietspad opnieuw geasfalteerd. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad dicht.

De Nobelpad: tot en met 20 oktober is de voetgangersbrug afgesloten in verband met werkzaamheden.

Kruithuistunne: tot en met 4 november vindt groot onderhoud plaats aan de Kruithuistunnel, de fietstunnel onder de Prinses Beatrixlaan bij de Kruithuisweg. Tijdens de werkzaamheden is de tunnel dicht voor fietsers en voetgangers.

Prinses Beatrixlaan / Martinus Nijhofflaan: tot en met 21 oktober zijn er werkzaamheden aan het viaduct.

  • In de week van 10 tot 14 oktober wordt gewerkt op de Prinses Beatrixlaan waarbij tijdens werkuren 1 rijstrook minder beschikbaar is.
  • Van 17 tot 19 oktober 12 uur is op de Martinus Nijhofflaan de rijbaan in de richting van de Buitenhof dicht voor gemotoriseerd verkeer.
  • Van 19 oktober 12 uur tot en met 21 oktober is de andere rijbaan in de richting van Voorhof afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Westlandseweg / Prinses Beatrixlaan: tot en met 28 oktober worden de fietspaden rond de kruising geasfalteerd in rood asfalt. Tijdens een deel van de werkzaamheden moeten fietsers aan de andere kant van de weg oversteken.

Vrijenban

Oostsingel: tot en met 11 november zijn er werkzaamheden op de Oostsingel ter hoogte van de Reineveldbrug. Verkeer wordt omgeleid.

Wippolder en Schieoevers

Mijnbouwplein: tot en met 31 oktober worden er kabels en leidingen gelegd. Tijdens het werk is er geen vertraging voor gemotoriseerd verkeer. Het fietspad langs het Mijnbouwplein is dicht. Fietsers worden vanaf de Sebastiaansbrug en Mijnbouwpad omgeleid. Op de Michiel de Ruyterweg is het fietspad tijdens de werkzaamheden versmald.

Mijnbouwplein/Michiel de Ruyterweg: tot en met 23 december zijn er werkzaamheden aan de riolering. Tijdens het werk is de OV-baan voor de helft dicht. Bussen richting de Sebastiaansbrug kunnen gebruik maken van de andere helft van de OV-baan.

Overslagpad: tot en met 15 oktober is het fietspad afgesloten vanwege werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Sint Sebastiaansbrug

Dde Sint Sebastiaansbrug is afgesloten voor zwaar verkeer (hoger dan 2,5 meter of zwaarder dan 5 ton). Zwaar verkeer wordt omgeleid:

- vanaf de A13 (vanuit Amsterdam/Leiden) via de Vrijenbanselaan, Broekmolenweg en Wateringsevest.

- vanaf de A13 (vanuit Rotterdam) via de Kruithuisweg/N470, Prinses Beatrixlaan, Westlandseweg en Zuidwal

Automobilisten, fietsers, voetgangers en invalidenvoertuigen kunnen wel gebruikmaken van de brug.

Stieltjesweg: tot augustus 2017 zijn er bouwwerkzaamheden langs de Stieltjesweg. Vanwege de bouwactiviteiten is de weg versmald en is eenrichtingsverkeer ingesteld voor de hele bouwperiode.

Jubileum
Op 4 oktober waren mevrouw en de heer Van Doorn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Van Bijsterveldt kwam langs met de felicitaties.

Politieke agenda

Dinsdag 11 oktober 2016: vergadering commissie Ruimte en Verkeer.
De vergaderingen worden gehouden in het stadhuis aan de Markt en beginnen om 20.00 uur (procedurevergadering; de overlegvergadering begint om 20.15 uur). Kijk voor de agenda en agendastukken op de vergaderkalender op www.delft.nl/gemeenteraad.

Besluiten

VERWIJDEREN VOERTUIGEN

De volgende voertuigen staan al geruime tijd (in elk geval langer dan 3 dagen) op de volgende locaties aan de openbare weg geparkeerd:

2625 Bx | Lisztstraat | een aanhanger zonder kenteken, aan de achterzijde flat

2622 xx | Bikolaan | een aanhanger zonder kenteken, aan de zijkant van de parkeerplaats Afrikalaan.

Toelichting

Het is verboden om een aanhangwagen, trailer of een recreatievoertuig gedurende 3 achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren. Het voertuig is inmiddels voorzien van een waarschuwingssticker. Voor 12-10-2016 moet aan deze overtreding een eind zijn gemaakt door dit voertuig te verwijderen van de openbare weg. Indien dit voertuig niet voor die tijd is verwijderd, dan is de gemeente genoodzaakt dit te doen. De door de gemeente gemaakte kosten worden verhaald op de eigenaar. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de KCC, telefoon 14015.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen voor 16-11-2016 een bezwaarschrift tegen het besluit indienen bij het college van B&W postbus 78, 2600 ME Delft onder vermelding van bezwaarschrift.

VERKEERSBESLUITEN

2611 SP | Oosteinde thv. nr. 132 | aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats (2863264)

2614 AE | Meermanstraat thv. nr. 5 | verwijderen gehandicaptenparkeerplaats (2867985)

2622 JP | Aziëlaan thv. nr. 328 | verwijderen gehandicaptenparkeerplaats (2863288)

2623 BD | Ganzenhof thv. nr. 6 | verwijderen gehandicaptenparkeerplaats (2863198)

2628 KM | Prof. Henketstraat thv nr. 14 | verwijderen gehandicaptenparkeerplaats (2867762).

CONCEPTBESLUIT TERRASVERGUNNING (3 JAAR)

2611 CM | Brabantse Turfmarkt 61 | Dex Lunchbar.

Inzage en zienswijze

U kunt het conceptbesluit op afspraak inzien bij het KCC aan de Phoenixstraat 16. U kunt uw schriftelijke zienswijze over het conceptbesluit kenbaar maken aan de burgemeester van Delft, p/a vakteam KCC, Postbus 78, 2600 ME Delft, uiterlijk tot 16 november 2016.

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

2611 CH | Peperstraat 36 | bouw: omgevingsvergunning splitsen winkel | 26-9-2016

2611 EB | Koornmarkt 45 | bouw, rijksmonumenten: balustrade en vlonder plaatsen op bestaand platte dak | 29-9-2016

2611 ER | Kromstraat 20/20a, met nr. 14 | bouw: uitbreiding horeca, wijziging op verleende vergunning | 28-9-2016

2611 LG | Rietveld 9 | bouw: achtererf herindelen | 30-9-2016

2611 PK | Asvest 20 | bouw: woongebouw met zes studiowoningen realiseren | 28-9-2016

2613 PW | Graswinckelstraat 2A | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: 2 dakramen vervangen door een dakkapel en dakterras uitbreiden en overkappen | 23-9-2016

2613 SK | Ada van Hollandstraat 1 | bouw: 19 woningen, 10 appartementen en 1 gezamenlijke ruimte | 28-9-2016

2613 ZK | Verkadestraat 1 | bouw, rijksmonumenten, kap: raam in zijgevel plaatsen en een boom kappen | 28-9-2016

2614 KG | kavel aan Laan van Groenewegen 4a | kap: een berk op erfscheidingsgrens | 24-9-2016

2614 KH | Laan van Bentvelsen 43 | bouw: kapschuur realiseren in tuin woning tbv. recreatie | 28-9-2016

2614 SZ | Kniekas 30 | bouw: dakkapel/dakraam plaatsen | 30-9-2016

2625 GS | Churchilllaan 5 | kap: een boom | 1-10-2016

2625 XP | Duke Ellingtonstraat 2 | brandveilig gebruik: brandveilig maken dmv. ontruimingsplan | 28-9-2016

2628 EG | Delfgauwseweg 11 | bouw: splitsen tbv. aansluiting nutsvoorzieningen | 23-9-2016.

Verleend regulier

2611 EP | Kromstraat 23 en 25 | bouw, sloop, beschermd stadsgezicht sdg: begane grond samenvoegen dmv. constructieve doorbraken | 29-9-2016

2611 LG | Rietveld 43 | bouw: dakkapel plaatsen | 26-9-2016

2611 xx | Wateringsevest | aanleg, gemeentelijke of provinciale verordening, kap: fietspad aanleggen en 2 bomen kappen SSD556 | 29-9-2016

2612 KN | Oostblok 157 | bouw: wand tussen keuken en woonkamer doorbreken | 28-9-2016

2612 VC | Beukenlaan 2 | kap: 9 bomen kappen en kandelaberen | 28-9-2016

2613 WG | Tak van Poortvlietstraat 29 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: dakkapel plaatsen op schuine dak aan voorgevel | 30-9-2016

2614 HT | Antonia Veerstraat 1-15 | bouw: reeds verleende vergunning 1787481 intern aanpassen | 26-9-2016

2614 KN | Van der Maareltuinen 2 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: dakkapel, dakopbouw en garage plaatsen en dakterras aanbrengen | 29-9-2016

2616 LZ | Kleveringweg 2 | bouw: herstel vloer achtergebied McDonald's restaurant Delft-Noord | 28-9-2016.

Geweigerd regulier

2624 VD | diverse locaties langs het spoor | kap: bomen langs het spoor | 28-9-2016.

Ingetrokken aanvraag

2611 WE | Schuttersveld 37 | bouw: airco op plat dak plaatsen | 16-9-2016.

Ontwerpbeschikking uitgebreid

2616 LC | Klein Delfgauw 65 | bouw, brandveilig gebruik: vergunning brandveilig gebruik kinderdagverblijf aanvragen | dossiernummer: 201606583 | voornemen: ter visie leggen ontwerpbeschikking | inzage en zienswijze van 6 oktober t/m 17 november 2016.

Buiten behandeling gesteld

2611 NK | Verwersdijk 92 | bouw: dak onderhouden en verhogen | 30-9-2016

2625 EB | Kerkpolderweg 12 | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: bestemmingsplan wijzigen om 4x per jaar een feest/evenement te kunnen houden | 28-9-2016.

Ontheffing geluidshinder

2628 al | Rotterdamseweg 145 | ontheffing geluidshinder artikel 8.3 tweede lid bouwbesluit 2012: sloop van voormalig faculteitsgebouw; de werkzaamheden, waarvoor ontheffing wordt gevraagd, bestaan uit het intrillen van damwanden ten behoeve van het verwijderen van de kelder. Tevens wordt er gebruik gemaakt van materieel (sloophamers, betonvergruizer) ten behoeve van de sloop | periode: van 3 oktober tot 23 december 2016; gewerkt wordt van 7.00-17.00 uur, met uitzondering van zon- en feestdagen | 29-9-2016.

Meldingen

Sloopmeldingen

2612 JZ | Bieslandsekade 70-204 | diverse asbesthoudende materialen verwijderen | 26-9-2016

2612 PD | Oostblok 52 | asbest saneren | 28-9-2016

2614 BA | Teding van Berkhoutlaan 10 | asbest slopen | 29-9-2016

2625 BG | Debussystraat 142 | asbest saneren | 28-9-2016

2625 GK | Eisenhowerlaan 68 | asbest verwijderen | 26-9-2016

2625 RH | Beethovenlaan 53 | asbest verwijderen | 30-9-2016

2627 AN | Schieweg 9 | diverse asbestbronnen uit middenspanningstation verwijderen | 29-9-2016

2628 CA | Leeghwaterstraat 44 | asbesthoudende kitten in glasgevel verwijderen | 30-9-2016

2628 CN | Stevinweg 1 | asbesthoudende pakkingen verwijderen | 30-9-2016

2629 JB | Mekelweg 15 | asbesthoudende kitten verwijderen | 30-9-2016.

Bouwmeldingen

2612 CC | Brasserskade 141 | dakkapel | 2-10-2016

2614 XJ | Van Kinschotstraat | erf- of perceelafscheiding | 29-9-2016

2625 LD | Zomerdijkhof 11 | dakkapel | 2-10-2016.

Meldingen brandveilig gebruik

2611 ER | Kromstraat 20/20a, met nr. 14 | 28-9-2016

2628 CM | Cornelis Drebbelweg 5 | 29-9-2016

2628 RX | Mijnbouwstraat 120 | 29-9-2016.

Melding brandveilig gebruik, níet akkoord
2613 SJ | Nieuwe Schoolstraat 5, 6 | 13-9-2016.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.

Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl.