Begin dit jaar organiseerde DROP voor het eerst Flatstyle op de Markt.
Begin dit jaar organiseerde DROP voor het eerst Flatstyle op de Markt.

DROP Delft: meer boarden met meer vrienden voor minder geld

sport

DELFT – Boardsporters uit Delft en omgeving komen met elkaar in contact binnen boardsportvereniging voor studenten DROP Delft. De club speelde zich dit jaar in de kijker met het snowboardevent Flatstyle, dat volgend jaar mogelijk een vervolg gaat krijgen.

Door: Dennis van den Berg

Meer boarden met meer vrienden voor minder geld. Dat was in 2009 de motivatie voor een stel studenten om boardsportvereniging DROP Delft op te richten. De club houdt zich bezig met golfsurfen, kitesurfen, skateboarden, snowboarden en wakeboarden en verzorgt clinics, evenementen en trips naar locaties in binnen- en buitenland. "Delft zit qua locatie gunstig", vertelt Charlie Roelse, die het afgelopen seizoen verantwoordelijk was voor de publiciteit van de boardvereniging. "Ga je naar het westen, dan kom je in Scheveningen en de Zandmotor bij Monster waar je kunt (kite)surfen. Ga je naar het oosten, dan kom je uit bij Snow World in Zoetermeer waar je naar hartenlust kunt snowboarden." Wakeboarden (een vorm van waterskiën, maar dan met een board) kan onder meer in het Westland, Rotterdam en in Alphen aan den Rijn beoefend worden. En de sportief ingestelde skateboarders kunnen in Delft zelf terecht op de 'middenberm', de skateramp aan de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van de kruising met de Westlandseweg.

Flatstyle
DROP Delft heeft zelf geen competitieprogramma, maar stimuleert haar leden om deel te nemen aan wedstrijden en competities om ervaring op te doen en hun vaardigheden te verbeteren. "We combineren sport met gezelligheid. We hebben geen eigen clubhuis: grand café 't Boterhuis is onze uitvalsbasis, hier komen we regelmatig bijeen", vertelt Charlie. 2016 werd ingeluid met een nieuw evenement uit de koker van DROP Delft: Flatstyle. Vijftien vrachtwagens met sneeuw werden over het Marktplein uitgestrooid: met behulp van een wakeboardkabel werd het ontbreken van hellingen op de het plein opgelost. Het wakeboarden in de sneeuw trok veel bekijks. "Zesduizend toeschouwers kwamen de verrichtingen van de boarders volgen", meldt Charlie trots. Het succes van de eerste Flatstyle-editie heeft ervoor gezorgd, dat momenteel onderzocht wordt of het winterse evenement op de Markt een vervolg kan krijgen.

Verloop
Zoals bij studentenclubs vaak het geval is, is er het nodige verloop binnen DROP Delft. Ieder jaar wordt er van bestuur gewisseld en krijgen de commissies een nieuwe bezetting. Het aantal aspirant-leden is dusdanig groot, dat DROP Delft jaarlijks maximaal 50 nieuwe leden toelaat. "Een luxeprobleem", weet Charlie. "Van andere boardverenigingen horen wij, dat zij veel meer moeite hebben om nieuwe leden te krijgen. De boardsporten leven blijkbaar in deze regio." Een van de sterke punten van DROP Delft is volgens Charlie de ruimte die geboden wordt aan het bedenken en opzetten van nieuwe, spannende en gekke initiatieven. "Experimenteren en de grenzen opzoeken zit in het DNA van boardsporters, dat zal nooit veranderen." Meer weten over DROP Delft? Ga naar www.dropdelft.nl.