Aanwezigen bekijken wat ooit wellicht hun woonwijk wordt.
Aanwezigen bekijken wat ooit wellicht hun woonwijk wordt.

Eerste zelfbouwkavels Van Leeuwenhoekkwartier meteen uitverkocht

  wonen

Zelfbouwers grepen hun kans op de Nieuw Delft KavelKiesDag, afgelopen zaterdag. In korte tijd waren alle veertien zelfbouwkavels in het Van Leeuwenhoekkwartier veld 3 uitverkocht.

Van te voren was al duidelijk dat het een spannende dag zou worden, want er was meer vraag dan aanbod van kavels. Optant kavelkopers beleefden naarmate de dag vorderde dan ook spannende momenten. Vanaf 09.30 uur kozen de zelfbouwers één voor één hun droomkavel. Rond 14.00 uur waren alle kavels verkocht. De nieuwe bewoners maakten meteen van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe buren te ontmoeten.

Meer vraag dan aanbod
Het was alweer de 3e KavelKiesDag in Nieuw Delft. Naast twee uitverkochte bouwvelden in de Coendersbuurt is nu ook de eerste kaveluitgifte in het Van Leeuwenhoekkwartier veld 3 een groot succes gebleken. Op deze KavelKiesDag koos iedere aspirant koper op volgorde van lotnummer zijn favoriete kavel. Aanwezigen konden de vorderingen live volgen op een groot scherm. Naast vreugde was er ook teleurstelling bij diegene die hun favoriete kavel niet meer konden kiezen. Zij hebben zich opgegeven voor de reservelijst of kijken uit naar de volgende zelfbouwkavels in het Van Leeuwenhoekkwartier .

Start bouw
De komende 12 weken kunnen de kavelkopers hun optie omzetten naar een definitieve koopovereenkomst. De bouw kan naar verwachting starten in mei 2018 en kan in 2019 klaar zijn.


Het Van Leeuwenhoekkwartier ligt centraal in Delft, rond Centraal Station en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Er komen circa 600 nieuwe woningen bij het Bolwerk, aan de Nieuwe Gracht, rondom het nieuwe stadspark. Naast nieuwe woningen is er ruimte voor tal van nieuwe stedelijke functies verdeeld over 40.000 vierkante meter. D

Meer info over de gebiedsontwikkeling van Nieuw Delft staat op www.nieuwdelft.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1