Delftenaren zijn welkom om de plattegronden vrijdag te komen bewonen.
Delftenaren zijn welkom om de plattegronden vrijdag te komen bewonen.

Studenten tapen plattegronden Delftse woningen op de grond

Algemeen

Wereldwijd wordt de vraag gesteld hoeveel ruimte we nodig hebben om goed te wonen. Om de discussie naar de praktijk te brengen tapeden Bouwkundestudenten van de TU Delft de plattegronden van Delfse woningen op het voorplein van de faculteit aan de Julianalaan.

Inwoners van Delft zijn vrijdag 30 september van harte welkom om de tekeningen collectief te komen 'bewonen.' De officiële opening is om 12.45 plaats. 

De tekeningen zijn gemaakt als onderdeel van het internationale evenement Global 1:1 die bekijkt hoe er in verschillende landen wordt gewoond. Dit gebeurt aan de hand van bouwtekeningen van woningen op ware grootte in de openbare ruimte van Sydney, Shanghai, Hong Kong, Copenhagen, London, New York en nu dus ook in ons eigen Delft. Alle installaties worden als film getoond op de Sydney Wereld Architectuur dag, op maandag 3 oktober.

Met de hulp van Hugo Corbett en Willemijn Wilms Floet zijn er drie Delftse woningen geselecteerd die typisch zijn voor de jaren 1960, 1980 en 2000. De plattegronden worden 1 op 1 getaped vóór de hoofdingang van de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft aan de Julianalaan 134.


Aanmelden voor dit event is niet nodig.