Bezoekers van de meet and greet kunnen zaterdag 1 oktober vanuit de skywatch kijken hoe de wijk Harnaschpolder er van boven uitziet.
Bezoekers van de meet and greet kunnen zaterdag 1 oktober vanuit de skywatch kijken hoe de wijk Harnaschpolder er van boven uitziet.

Harnaschpolder nadert voltooiing en dat wordt gevierd

  wonen

DELFT – De tijd dat de Harnaschpolder vooral bestond uit kale vlaktes en bergen zand, ligt alweer ver achter ons. Deze nieuwbouwwijk wordt steeds meer een echte woonwijk. Zaterdag 1 oktober kan iedereen tijdens een 'meet and greet' kennismaken met bewoners, ondernemers, scholen en buurtverbinders in de wijk.

En er is meer. Bij Het Kristal aan de Kristalweg 107 staan tussen 11.00 uur en 15.00 uur informatiestands over de wijk en woningbouwprojecten, er zijn foodtrucks met poffertjes en biologische friet en vanuit de Skywatch Harnaschpolder kan iedereen de wijk vanaf 50 meter hoogte bewonderen. Ook is er een rommelmarkt en zijn er workshops 'bucket drumming'.

'Mooie wijk'
"Nu de wijk haar voltooiing nadert, vinden we het goed om de rest van de stad te laten zien wat een mooie wijk het is geworden", legt wethouder Raimond de Prez uit over de reden om een meet and greet te organiseren. "Verder willen we iedereen informeren over welke woningen nog te koop zijn en welke nog in de verkoop zullen gaan." De meet and greet is interessant voor iedere Delftenaar, denkt De Prez. "Veel bewoners wonen met veel plezier in de Harnaschpolder en ze kennen de wijk goed. Maar voor Delftenaren die er voor het eerst komen, is het vaak nogal een positieve verrassing wat ze aantreffen. Harnaschpolder is niet vanaf een doorgaande weg, zoals Rijswijk-Buiten, zichtbaar. Maar de wijk hoort bij Delft en het is er erg mooi geworden." En dat moet iedereen dit weekend beslist komen bewonderen, geeft De Prez aan.

Het gaat goed met Harnaschpolder, vervolgt hij. "De verkoop is aangetrokken en daarmee wordt ook het tempo van de bouw hoger. Er blijkt weer veel belangstelling voor woningen in het wat duurdere segment." Die behoefte naar de wat duurdere nieuwbouwwoningen was ooit de reden Harnaschpolder te bouwen. Alleen toen kwam de crisis. "Die behoefte is in die jaren nooit weggeweest, maar is alleen uitgesteld", weet Raimond de Prez.
Openbare ruimte in de wijk is momenteel bijna gereed en het park is klaar. Enkele projecten, zoals het Delfts Hart Nieuw Geluk en La Douce DElft zij momenteel in de verkoop. Daarna volgen nog enkele ontwikkelingen, zoals de verkoop van kavels en nieuwe projecten als Hof van Harnasch en DelftsWater. In totaal zijn ongeveer 950 woningen al gerealiseerd en volgen er nog twee- tot driehonderd.
Raimond de Prez fietst regelmatig door de Harnaschpolder en ziet de wijk steeds mooier worden. "Vier jaar terug zag je bijvoorbeeld veel lege velden. Nu zie je overal bouwactiviteiten en opleverde woningen. Het ziet er echt als een woonwijk uit, waar nog op een paar plekken gebouwd moet worden. De wijk is ideaal voor wie rustig wil wonen, op tien minuutjes afstand van de binnenstad en een paar minuten verwijderd van het groene Midden-Delfland."
Meer weten? Kom naar de meet and greet of kijk op de website www.wonentussendeschatten.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1