Buurtmoestuin moet wijken voor woningbouw

Algemeen

DELFT - Op de voormalige locatie van woonzorgcentrum Die Buytenweye aan de Chopinlaan in de wijk Buitenhof zullen ongeveer twintig woningen worden gebouwd.

Kopers hier dan hun woning naar eigen smaak en inzicht samenstellen. Dat is de toekomstige woonontwikkeling die projectontwikkelaar Wonen à la Carte BV voor ogen heeft voor de grond van Woonbron, die nu tijdelijk dienst doet als buurtmoestuin. Woonbrondirecteur Mohamed Baba, wethouder Raimond de Prez en directeur Wonen à la Cart BV, Frans van Sliedregt hebben de formele afspraken hiertoe bekrachtigd.
Na de sloop van het oude gebouw van woonzorgcentrum Die Buytenweye in 2011 kreeg deze locatie in samenspraak met de buurtbewoners een tijdelijke invulling van buurtmoestuin. De grond is nu verkocht aan Wonen à la Carte BV. Deze projectontwikkelaar heeft ermee ingestemd dat er nog één seizoen naar hartenlust getuinierd en ontmoet kan worden. Op 1 december 2016 sluit de buurtmoestuin definitief en draagt Woonbron de grond over aan de ontwikkelaar.
Een bestemmingsplanprocedure dient vooraf te gaan aan de beoogde woonontwikkeling. Wonen à la Carte BV heeft met de Gemeente Delft hierover afspraken gemaakt in een zogeheten ´anterieure overeenkomst´. "Ik ben blij dat private partijen op dit moment juist ook in de aandachtsbuurten van de Buitenhof investeren", reageert wethouder De Prez. "Hiermee wordt invulling gegeven aan de gezamenlijke wens om in Buitenhof een kwalitatief hoogwaardig en meer gevarieerd woonmilieu te realiseren." De projectontwikkelaar verwacht dit najaar met de verkoop te starten en koerst op start bouw rond de zomer van 2017.