Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Ton van der Werf

vaste rubrieken

-Wat bent u hier op het Marktplein aan het doen?
"Een visje halen. Elke donderdag koop ik hier een lekkerbekje."

-Bent u vaak op de markt te vinden?
"Jazeker, ik beschouw de markt als mijn tweede huiskamer. Mijn wiegje stond vlakbij het Marktplein. Ik kom er al sinds mijn vroegste jeugd. Het is er altijd gezellig, ik maak er graag een praatje met bekenden."

-Op de markt lopen mensen van allerlei pluimage rond. Kijkt u graag naar mensen?
"Fotograferen en filmen zijn mijn hobby's, dus kijk ik graag goed om me heen. Soms help ik de toeristen, vraag ik hen of ik een 'picture' van ze moet maken. Als je je ogen goed de kost geeft, zie je van alles. Zo heb ik ooit prinses Beatrix op de foto gezet, toen ze incognito Delft bezocht. En ik heb haar zoon prins Friso een paar keer ontmoet en gesproken, toen hij hier studeerde. Ik wist in eerste instantie niet eens wie het was!"

-Wat deed u voordat u met pensioen ging?
"Ik werkte 27 jaar in het Reinier de Graaf Gasthuis als manusje-van-alles. Ik repareerde er alles, op de patiënten na, haha. Ik heb een film gemaakt over oude en nieuwe Reinier. Momenteel volg ik de sloop van het oude ziekenhuis en leg ik die vast voor het nageslacht."

-Welk nieuws van de laatste tijd is u bijgebleven?
"Van alles: al die aanslagen in het buitenland, een Tweede Kamerlid dat op onze kosten campagne voor Hillary Clinton gaat voeren, de sluiting van V&D."