Afbeelding

Delvenaar in beeld: A. C. Versteeg (82)

vaste rubrieken

Editie: Week 36, Jaargang 20 |

- Wat bent u hier aan de Scheepmakerij aan het doen?
“Punt één, ben ik weduwnaar. Mijn vrouw is twee jaar geleden overleden, dus ik moet koken en schoonmaken. Ik heb net de bank naar achter gebracht en schoongemaakt en nu zit ik even in het zonnetje. Volgende vraag. Oh, en ik geniet van de natuur. Daar haal ik veel plezier uit.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Mijn kinderen waren bij me, want die zijn nu op vakantie in Turkije. Die zijn dus even gedag komen zeggen en gezellig op visite geweest. Ik ga met mijn zoon weleens naar muziek op de Markt. Ik ben namelijk een dansfanaat. Mijn hele leven al.”

- Op welke muziek danst u dan?
“Ik dans op alles. Dat lijkt gek en ik heb ook altijd veel bekijks als ik dans. Daar ruik ik uit dat de mensen denken: ‘Goh, die kerel is al zo oud, waar haalt hij de energie vandaan?’ Ik hou ontzettend van muziek. Ik heb ook een muziekkamer boven. Daar staat allerlei apparatuur in. Ik kan het opnemen, afspelen, enzovoort. En ik hou van voetballen.”

- Wat is uw favoriete club?
“Dat is altijd Ajax. Niet om de naam, maar om het voetbal. Als Feyenoord beter zou gaan voetballen, zou ik zeggen: ‘Nou, Ajax. Je mag er weleens wat aan gaan doen.’ Maar Ajax voetbalt beter.”

- Hoe komt dat?
“Door de trainer. Die heeft bij Ajax gelopen als verdediger en als hij een verre bal gaf naar de rechtsbuiten, kon die rechtsbuiten hem zo op zijn schoen opvangen. Zo precies gaf hij hem.”

- Wat is uw nieuws van afgelopen week?
“Nou komt het, ik luister geen nieuws. Ik hoor mensen weleens praten over nieuws en dan denk dat het achteraf wel zou kunnen komen of niet of wel. Het zal me een zorg zijn. Ik kijk naar sport.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12