Afbeelding

Delvenaar in beeld - zondag 24 februari 2013

vaste rubrieken

Editie: Week 8, Jaargang 21 |

Cornelis Reedijk (68), gepensioneerd

- Wat bent u hier aan de Uytenbogaartsingel aan het doen?
“Ik ben onderweg naar huis. Ik heb een stuk gewandeld en woon hier in de buurt. Ik wandel elke dag een stuk, want je moet toch in beweging blijven.”

- Loopt u dan altijd hetzelfde rondje of steeds een ander?
“Meestal verschillende rondjes. Ik ben altijd zo’n twee à drie uur onderweg dus dan wissel ik af in mijn routes.”

- U doet het elke dag, zegt u. Ook als het slecht weer is?
“Nou. In principe wel. Ik pak namelijk ook vaak de fiets. Dan fiets ik bijvoorbeeld naar Schipluiden en verder. Ik merk echter wel dat ik het steeds sneller koud krijg. Dat zal wel met de ouderdom te maken hebben.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Nou verder niet zoveel bijzonders eigenlijk. Ik ben bij m’n dochter geweest en ben op deze manier lekker in beweging gebleven. Weet je wat het ook is? Ik ben toentertijd bij mijn werk aan de kant gezet. Had met mijn leeftijd te maken, maar ook met mijn gezondheid. Ik was vrij dik en functioneerde niet meer optimaal. Ik ben daarna voedingsleer gaan studeren in Utrecht. Daardoor heb ik op dat gebied meer kennis opgedaan en ben ikzelf nu weer in vorm en fit.”

- U heeft na uw pensioen nog een studie gedaan?
“Ja. Je hoeft kennis toch niet altijd toe te passen? Het is gewoon leuk om sommige dingen te weten. Ik ben dus erg blij dat ik ben geslaagd voor die studie.”

- Wat was uw nieuws van afgelopen week?
“Vooral de economie houdt mij ontzettend bezig. Ik heb zelf economie gestudeerd en ben daar altijd werkzaam in geweest. Het valt me op dat de plannen om de economie er bovenop te helpen, de verkeerde focus leggen. Bezuinigen is niet de oplossing, want als we niets uitgeven, ontbreekt het geld op veel meer plekken. We moeten te allen tijde blijven investeren.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12