Delvenaar in beeld: Leo Ninaber

vaste rubrieken

Leo Ninaber (62), financieel economisch medewerker bij Gemeente Delft

- Wat bent u hier in de Van der Heimstraat aan het doen?
“Ik ben onderweg terug naar huis. Ik heb net mijn hond uitgelaten. Ik laat dagelijks met een groepje mensen de hond uit in het park verderop, in het Westplantsoen. Dat was vandaag ook het geval.”

- Kent u die mensen ook echt van het ‘hond uitlaten’?
“Ja. Je moet de hond toch elke dag uitlaten en als je dat altijd op dezelfde plek doet, kom je mensen tegen die dat ook doen. Dat is hartstikke gezellig. Ik vind het vooral leuk om te zien dat iedereen gewoon heel openhartig is. We hebben vaak hele diepgaande gesprekken. Wat dat aangaat klopt het ook wat men zegt: Als je een hond neemt, leer je snel andere mensen kennen.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan? “Ik ben bij de wedstrijd Den Hoorn – Schipluiden geweest. Ik voetbalde vroeger bij DHC, maar nu kom ik bij Den Hoorn. Voetbal heeft me altijd wel beziggehouden, dus dat is ook mijn grootste hobby. In het weekend ben ik op de club.”

- Wat was uw nieuws van afgelopen week?
“Dan ontkom ik er toch niet aan om eerlijk te bekennen dat de prestatie van Feyenoord me het meest heeft beziggehouden. Ik ben voor Feyenoord, net als mijn zoons. Aan tafel ging het deze week dan ook vooral daarover. Fantastisch ook dat er 35000 man naar het stadion komt om hun club te bedanken voor het seizoen.”

- Was u één van hen?
“Nee. Mijn zoons waren nog wel even van plan om te gaan, maar ook zij zijn uiteindelijk bij Den Hoorn blijven hangen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12