Wat ik zeggen wil - 3 februari 2013

vaste rubrieken Wat ik zeggen wil

Editie: Week 5, Jaargang 21 |

Strafloos Eldorado
Fietsers in Delft bevinden zich in een strafloos Eldorado. Wat een heerlijkheid om in Delft te mogen fietsen. Je mag alles met de fiets en er is niemand die je iets in de weg legt. Voorbeeld. C1000 Bastiaanpoort. Gratis parkeerplaats fietsen. Naast het feit dat je de afscheiding haast niet kunt zien wordt door gemeente, parkeerbeheer, handhaving niet opgetreden tegen de foutief geparkeerde fietsen/scooters. Vaak staan er meer fietsen naast dan in het vak. De oplossing van de gemeente was het parkeergedeelte voor fietsers te verruimen voor de C1000. Echter wanneer handhaaft de gemeente dan deze wijziging? Wel nu niet en morgen niet.

Wat is dan het nut van deze aanpassing. Ander voorbeeld. Afgelopen november een speciale zondag bij de Veste en DOK. Een drukte van belang met als gevolg een compleet pandemonium van fietsers op de straat. De betaalde parkeerplaats voor fietsers was gratis maar deze werd niet volledig gebruikt. Er stonden, lagen en hingen meer dan honderd fietsen her en der buiten verspreid. Je liep letterlijk tussen de fietsen. Wel vreemd dat er meer dan genoeg parkeerplek was ter hoogte van Moodz. Maar ja, dat is wel 25 meter lopen. En denk je dat deze fietsen weren geruimd/boetes uitgedeeld/ flyers op de fietsen gedaan? Helaas nee. Zo ook het fietsen waar het niet mag of niet kan. Zeker op koopavonden en in het weekend. Het is toch te gek voor woorden dat je op de Markt opzij moet springen omdat moeders met 4 koters er langs moet met haar tot een soort taxi omgebouwde fiets. Voor de voetganger (lees automobilist) en toerist zou het mijns inziens een stuk veiliger zijn als de Jacob Gerritstraat, Bastiaanplein, de Markt enzovoorts in de weekenden verboden is voor fietsers. Maar dan ook handhaven zoals dit gebeurt met voertuigen. Zoals de fietser door de wet beschermd wordt tegen de auto (dit geheel terecht), zo moet de voetganger tegen de fietser beschermd worden in Delft.
G. van Ree, Delft

Oplaadpunt?
Op het Noordeinde hebben we sinds half december een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Klinkt leuk, maar er zijn in onze omgeving geen mensen met een elektrische auto. Dus zijn we in het toch al zo lastige parkeergebied helemaal voor niks een parkeerplaats kwijt. We hebben als bewoners al bij de gemeente geklaagd, maar die willen ons verhaal niet serieus nemen. Inmiddels heb ik een serie foto’s gemaakt. Daar is op te zien dat het oplaadpunt niet wordt gebruikt en dat er hooguit heel af en toe iemand ‘illegaal’ parkeert. De mensen van de gemeente Delft mogen die foto’s als ze willen bij mij thuis komen bekijken!
Fam. Van Horssen, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12