Afbeelding

Het is maar dat u het Weet

vaste rubrieken

Editie: Week 11, Jaargang 21 |

Carnavalsvereniging De Kalfskoppen houdt op zaterdg 23 maart paasbingo. Vanaf 20.00 uur rollen de ballen en de zaal is open om 19.30 uur. Ga naar het clubhuis van Drumguards Delft, Estland 2 (onder het viaduct van de Buitenwatersloot).

Janelle, Hedy en Loes – werkzaam bij Reinier de Graaf – hielden op 9 maart een rommelmarkt ten bate van de Roparun. Dat was een success: er werd voor 800 euro verkocht! Janelle gaat het op 23 maart nog eens dunnetjes overdoen met een kleding- en speelgoed beurs in de Hoornbloem in Den Hoorn. Die dag kunnen bezoekers van 10.30 tot 18.00 uur hun slag slaan. De huur van een kraampje is 20 euro en gaat naar de Roparun, de opbrengst van de spullen is natuurlijk voor jezelf, maar doneren mag… Reserveren via 06-43141473. Zie ook www.runnersvanreinier.nl.

Zondag 17 maart speelt de voorstelling Max de Mol in het Rietveld Theater.  Bioloog Maarten Donker bestudeert met zijn Aardkijker het leven onder de grond. Hij ontdekt dat de gemene Blaaskaak hier de baas speelt. Met hulp van Max de Mol en Wasco de Wasbeer probeert hij de Blaaskaak onschadelijk te maken. En kunnen ze ook het arme Aardvarken redden? Max de Mol is een spannende voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar, met veel visuele effecten een grote rol voor muziek. Aanvang 15.00 uur. Zie www.maanvisproducties.nl.

De Funny House Jazzband laat Jazzclub The Five knetteren. Bijna 30 jaar geleden betraden ze daar al het podium. Zij spelen gezellige dixieland muziek, wat zeker zal uitnodigen tot een dansje. Aanvang 21.00 uur. Entree 5 euro in de Altena Hoeve, Kasteelwerf 1.

Woensdag 20 maart is Open Coffee Delft te gast bij Grand Café ’t Boterhuis (www.boterhuis.nl) op de Markt 15-17a. Van 9.00 tot 11.00 uur staat daar de koffie klaar en kunnen ondernemers op een laagdrempelige manier netwerken. Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Lidmaatschap is ook niet nodig: iedere ondernemer die houdt van informeel netwerken is uitgenodigd. Open Coffee is een regelmatig gehouden, informele bijeenkomst waar eenieder die iets met online heeft elkaar kan ontmoeten, ideeën bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken.

Rondom Pasen geeft  Gospel Pop Groep PUUR! twee Passie en Pasen concerten in de Dorpskerk in Nootdorp. Op zondagmiddag 24 maart om 15.00 uur en op zondagavond 24 maart om 19.30 uur. De kaartjes kosten 5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar op de volgende manieren: reserveren via info@puur-nootdorp.nl of betalen en gelijk meenemen bij Marian de Visser in de Parade, Korte Baan 17 Nootdorp.

Een ontmoeting van Braziliaanse ritmes en Nederlandse jazz. Dat moet wel swingen. Op zondagmiddag 17 maart kunt u het zien en horen in het Rietveld Theater. Door het legendarische album Native Dancer van Wayne Shorter (1974) kwam pianist en componist Edgar van Asselt op het spoor van meesterpercussionist Robertinho Silva. Silva bleek gecharmeerd van de composities van Van Asselt. Aanvang: 15.00 uur, reserveren via http://kassa.rietveldtheater.nl.

Zaterdag 23 maart is er een boekenmarkt in 'De Boeg'. Op deze markt worden tweedehands boeken verkocht, de opbrengst hiervan gaat naar de monumentale Dorpskerk in Schipluiden. Misschien gaat u binnenkort op vakantie en wilt u een paar leesboeken meenemen of een boek over het land waar u naar toe gaat. Ook zijn er oude boeken, collector items, studieboeken, boeken over Midden-Delfland, kookboeken, computerboeken en nog veel meer. De boekenmarkt wordt georganiseerd door de kringloopcommissie van de Dorpskerk. Het adres is Dr. J. de Koninglaan 2 in Schipluiden. Voor verdere vragen kunt u contact op nemen met de kringloopcommissie. Telefoonnummer: 015 3809482. E-mail: toneijk@live.nl.

Onder het  motto ‘Er op uit in ’t Groen?…Doen!’ organiseert Recreatieschap Midden-Delfland, in samenwerking met VV Vitesse en G.Z-H, op zondag 17 maart een lentewandeling in omgeving Abtswoudse Bos/ Tanthofkade. Deelnemers aan de wandeling kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur starten bij VV Vitesse (kantine), Henk van Riessenlaan 2, Delft.  Drie wandeltochten zijn uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 kilometer. Meedoen aan de wandeling kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering. Het is ook mogelijk, onder leiding van een gids, deel te nemen aan een excursie. Deze excursie begint om 14.00 uur. Meedoen aan de wandeling en/of de excursie kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering. Net als vorige jaren is aan deze wandelingen een actie verbonden, waaraan u gratis kunt deelnemen. Iedereen die zondag 17 maart deelneemt aan de lentewandeling kan een stempelkaart krijgen. Bij elke wandeling van G.Z-H krijgt u een stempel. Bij acht of meer stempels kunt u deelnemen aan een ‘groen  activiteit’ in een van de recreatiegebieden van Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar wordt iedere deelnemer met acht of meer stempels op de kaart hiervoor uitgenodigd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12