Afbeelding

Delvenaar in beeld: Mart van der Valk (67), gepensioneerd

vaste rubrieken

Editie: Week 43, Jaargang 22 |

- Wat bent u hier op de Van der Dussenweg aan het doen?
“Ik ben op weg naar de binnenstad van Delft. Ik ben immers Delftenaar en hou erg van de binnenstad. Eigenlijk zoek ik elke dag een momentje om even in de binnenstad te zijn. Even een kop koffie drinken, bekende dingen zien of bekende mensen ontmoeten.”

- Gaat u vandaag ook iets bekends bezoeken?
“Ik heb afgelopen jaar een museum jaarkaart gezocht. Ik ben van plan om naar het Prinsenhof te gaan. Daar is een tentoonstelling van Willem van Oranje. Daar ga ik dan één speciaal object eruit pikken en bekijken. Een heel museum bezoeken vind ik te globaal.”

- Wat gaat u dan bekijken?
“De portrettenserie vanaf de eerste graaf van Holland tot en met het koningschap. Dat vind ik interessant. Ik heb geschiedenis altijd leuk gevonden en wat dat aangaat is er in Delft genoeg te beleven. Ik woon op de juiste plek. Ik ben ooit even buiten Delft gaan wonen. Toen woonde ik in De Lier. Nadat mijn kinderen vertrokken zijn, ben ik weer teruggekomen. Dat voelt lekker. Een soort terugkeer in de moederschoot. Nu is de cirkel rond.”

- Wat is uw nieuws van afgelopen week?
“Het overlijden van Seth Gaaikema. Dat is toch iemand van mijn generatie. Hij was een man die ik erg waardeerde. Ik hou van cabaret, maar ik vind het moeilijk om te wennen aan de nieuwe generatie. Van Seth Gaaikema was ik een groot fan.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12