Wippolder beleefde een geweldig debuutseizoen in het zaterdagvoetbal met de tweede plaats in de eerste klasse B. Uiteindelijk strandden ze in de derde ronde van de nacompetitie. (foto: Dick van der Wal)
Wippolder beleefde een geweldig debuutseizoen in het zaterdagvoetbal met de tweede plaats in de eerste klasse B. Uiteindelijk strandden ze in de derde ronde van de nacompetitie. (foto: Dick van der Wal)

Wippolder leeft en kijkt uit naar volgend seizoen

sport

DELFT - Wippolder beleefde een geweldig debuutseizoen in het zaterdagvoetbal. De ploeg speelde goed voetbal en eindigde op de laatste speeldag zelfs op de tweede plek. Helaas werd er in de derde ronde van de nacompetitie verloren van RVVH, waardoor de promotiedroom ophield. “Het is geweldig dat we op de tweede plaats zijn geëindigd en zelfs een ronde verder zijn gekomen in de nacompetitie”, aldus hoofdtrainer Mark Moen.  

Door Frank van der Steen

Ondanks dat het voor Wippolder de eerste keer was in het zaterdagvoetbal, was trainer Mark Moen aan het begin van het seizoen ambitieus. “Ik had aangegeven dat ik bij de eerste vijf wilde eindigen, waar iedereen wel een beetje van stond te kijken. Ik had een beetje rondgekeken wat er bij de andere clubs rondliep en had vertrouwen in mijn eigen groep. Daarnaast zat er natuurlijk een stukje Haagse bluf bij.” Uiteindelijk eindigde Wippolder door een 4-1 overwinning op DSO op de tweede plaats en mocht de ploeg zich opmaken voor de nacompetitie. “We waren super blij met die tweede plek, ook omdat we daardoor een ronde vrij kregen in de nacompetitie. In de tweede ronde tegen WNC wonnen we uiteindelijk met 3-2. Dat was voor ons al geweldig, omdat voor ons alles in deze nacompetitie mooi meegenomen was.” In de derde ronde nam Wippolder het op tegen RVVH uit Ridderkerk. “We gingen de wedstrijd vol vertrouwen in en kwamen ook op voorsprong. Toen die rode kaart viel vlak voor de rust wisten we dat het lastig ging worden. Uiteindelijk denk ik dat de rode kaart en de warmte te veel was voor die gasten. Ik denk wel dat als wij geen rode kaart hadden gekregen, de wedstrijd heel anders was gelopen. Na de wedstrijd heb ik de jongens bij elkaar gehaald en iedereen voor zichzelf laten klappen, omdat we een geweldig seizoen hebben gehad.”  

Kracht  
Volgens de trainer is het succes deels te danken aan de onverbiddelijkheid van de groep. “Ik zeg altijd tegen die gasten dat we voor elkaar dood gaan en dat doen we ook. Die gedrevenheid in combinatie met plezier en discipline was altijd al bij Wippolder, maar dat is de laatste twee jaar nog meer geworden.” Het seizoen is inmiddels afgesloten met een leuke activiteit. “We zijn vorige week met 50 man gaan schuitvaren, wat ontzettend gaaf was. Deze week gaan we nog een keer trainen en doen we nog een hapje en een drankje. Daarna pakken we even 6 weken rust.”

Volgend seizoen
Voor het komende seizoen blijft de selectie redelijk intact. “Ongeveer 85% van de selectie blijft en dus is de selectie redelijk bij elkaar gebleven. Er is een aantal jongens die er bewust voor kiezen om een stapje terug te doen en lager gaan voetballen. Dat is natuurlijk hun eigen keuze. Daar moet ik rekening mee houden en daarom ben ik al langere tijd bezig met gesprekken met andere jongens.” Ook voor volgend seizoen heeft Moen weer ambitie. “Ik zeg gewoon weer dat we bij de top 5 willen eindigen! We willen tot het einde van het seizoen ergens voor spelen, daar doe je het voor.”