Het team Meander 1
Het team Meander 1

Schoolhockeytoernooi bij Hudito en Ring Pass

sport

DELFT - Na een aantal jaren van afwezigheid is afgelopen woensdag weer het schoolhockeytoernooi voor basisscholen georganiseerd. Ongeveer 450 kinderen hebben die dag tegen elkaar gestreden, maar hebben vooral een leuke middag op het hockeyveld gehad. 

Het toernooi is zoals gebruikelijk gezamenlijk georganiseerd door de Delftse hockeyclubs Hudito en Ring Pass, waarbij de groepen 5 en 6 bij Hudito hebben gespeeld en de groepen 7 en 8 bij Ring Pass. Er deden in totaal 55 teams mee, afkomstig van 20 verschillende basisscholen in Delft, Den Hoorn en Delfgauw. De teams bestonden uit een mix van jongens en meiden, hockeyers en niet-hockeyers. 

Alle teams speelden 4 of 5 wedstrijdjes van 20 minuten, waarbij goed overgespeeld werd en iedereen fanatiek meedeed. Er waren in totaal 10 poules met voor iedere poule een winnaar die een mooie beker in ontvangst mocht nemen. Maar er ging niemand met lege handen naar huis, want uiteraard was er voor iedere deelnemer een mooie medaille.

De sfeer zat er goed in met blije kinderen op het veld, enthousiaste supporters langs de lijn en het weer dat de hockeyers goed gezind was. Mede dankzij de vele vrijwilligers achter de bar, op het veld als scheidsrechters en langs de kant als coaches is het een geslaagde middag geworden. Alle niet-hockeyers die na gister enthousiast zijn geworden en het hockeyvirus te pakken hebben, kunnen natuurlijk contact opnemen met een van de clubs voor een proeftraining.

De winnaars van alle poules op een rij:
Groep 5/6:
Poule A: DSV 3
Poule B: Oostpoort-de Beestenbende
Poule C: Montessori 1
Poule D: Mariaschool 1
Poule E: Freinet-Slimme Goudvissen

Groep 7/8:
Poule 1: Mariaschool 8
Poule 2: DSV 6
Poule 3: DSV 7
Poule 4: Jan Vermeer 3
Poule 5: Gabrielschool 3