Melvin Legierse voelt zich prima op zijn plek bij DVC.
Melvin Legierse voelt zich prima op zijn plek bij DVC. "We zijn bereid voor elkaar te werken, alles is perfect geregeld en sportief gezien gaat het stukken beter dan de afgelopen seizoenen." (foto: Roel van Dorsten)

DVC gaat met nieuw elan en nieuwe spelers de weg omhoog inzetten

sport

DELFT - Na een vliegende seizoensstart was DVC na vier wedstrijden nog zonder puntverlies. Inmiddels staan de blauwwitten in de middenmoot, maar volgens Melvin Legierse kan een nieuwe zegereeks niet lang op zich wachten. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Afgelopen zaterdag verloren de mannen van trainer Marco Immers op eigen terrein met 1-4 van Moordrecht. “En dat is jammer, want het had niet nodig geweest”, vertelt Legierse. “We zitten de laatste tijd in een wat mindere fase, waardoor het vaak net niet is. Afgelopen weekend viel de uitslag wat hoger uit, maar we hebben nog steeds goede moed.”

Een goed begin...
Hoe anders was dat vorig seizoen, toen DVC slechts twee ploegen onder zich wist te houden en na vierentwintig competitieduels een doelsaldo van -78 had. “We begonnen die competitie met een 11-0 nederlaag bij Oliveo, dat natuurlijk niets te zoeken had in de vierde klasse. Ik kan je zeggen dat dat niet per se heel goed voor het moreel is. Dit seizoen was dat heel anders. Van de eerste zes wedstrijden wonnen we er vijf; dan is het toch wat leuker om naar de club te gaan.”
Met de sfeer zit het dan ook goed aan de Brasserskade. “We hebben een hartstikke leuke groep en zijn niet te beroerd om een paar extra stappen te zetten voor elkaar. Daarnaast zijn er ten opzichte van afgelopen seizoen drie jongens vanuit Zoetermeer overgekomen en hebben een aantal jongens uit het vierde, een vriendenelftal, zich bij de selectie aangesloten. Als dan de resultaten ook nog meezitten, dan is de sfeer natuurlijk hartstikke goed. Helaas hebben we de laatste tijd wat pech gehad met blessures en pijntjes, waardoor de resultaten wat tegenvallen, maar gelukkig gaan we er in dat soort situaties niet met dubbele cijfers vanaf, waar dat in de afgelopen jaren wel het geval was.”
 Inmiddels is Legierse al jaren een vaste waarde bij de blauwwitten. “Ik denk dat ik hier al een jaar of zes speel. Hiervoor speelde ik bij Delfia en toen trainer Michels de overstap naar DVC maakte, ben ik met hem meegegaan. Inmiddels zit ik hier hartstikke goed en hoef ik ook nergens heen. We hebben een hartstikke leuke groep, alles wordt perfect voor ons geregeld en niemand is te beroerd om iets voor een ander te doen. Dit is gewoon een hartstikke warme club. Mijn kinderen komen hier ook graag. Daarbij heb ik ook niet meer de ambitie om op een hoger niveau te spelen, als dat ten koste gaat van de gezelligheid.”

Nieuwe groep
Daarbij is het dit seizoen ook leuker voetballen dan in de afgelopen jaren. “In voetballend opzicht gaat het beter dan de afgelopen jaren. Met Martijn Verheij, Mike en Pawel Liszkiewicz en Mike van Es, die van FC Zoetermeer zijn overgekomen hebben we er wat kwaliteit bij in de as van het veld en Bas de Graaff, Jori Noordhoek en Frank Suyker, die in een vriendenteam speelden, brengen de nodige ervaring met zich mee. Al met al zijn we er als selectie sterker op geworden en dat maakt het ook leuker om te voetballen.”
Zelf speelt Legierse zijn wedstrijden het liefst als linksbuiten. “Maar als de trainer me ergens anders nodig heeft, speel ik daar met net zoveel plezier. Met mijn snelheid en doorzettingsvermogen voeg ik denk ik wel wat toe aan het elftal. Ik ben een echte teamspeler, maar dat zijn we eigenlijk allemaal wel. Als buitenspeler vind ik het leuk om een assist of een goal te maken, maar ik vind het net zo leuk als iemand anders dat doet.”

Band met de trainer
Verder is de aanvaller zeer te spreken over zijn trainer. “Ik heb natuurlijk bij Delfia ook al onder Marco Immers gespeeld en dat is me toen ook al heel goed bevallen. In het begin moet je misschien een beetje aan hem wennen, maar hij is heel duidelijk en consequent. Zo is er bijvoorbeeld de afspraak dat je minstens één keer in de week moet komen trainen. Ben je er niet, dan speel je op zaterdag gewoon niet. Daarnaast communiceert hij heel duidelijk: als je eens een keer op een andere positie komt te spelen of naast het elftal staat, dan legt hij je duidelijk uit waarom. Dat is erg fijn. Verder is hij een echte winnaar en is hij ook heel eerlijk: als het goed is, is het goed en als het slecht is, is het slecht. Daar hou ik wel van. Daarbij heeft hij met Dennis en Erik ook twee heel goede assistenten.”
Volgens Legierse kan het niet anders dan dat dit op korte termijn opnieuw tot punten gaat leiden. “We hebben aan het begin van het seizoen laten zien dat we goed kunnen voetballen. Daarbij werken we met zijn allen hard voor elkaar. Ik ga er vanuit dat als we zo doorgaan, we weer bij de bovenste regionen aanhaken. Misschien zit een periode er zelfs wel in en kunnen we om promotie spelen. DVC is lang genoeg het lelijke eendje van het Delftse voetbal geweest.”