Afbeelding
Foto: Roel van Dorsten

Luuk Goedbloed is 'on fire' en gaat voor kampioenschap met RKDEO

Algemeen

NOOTDORP - RKDEO kent een uitstekende seizoensstart. Na zes overwinningen op rij werd twee weken geleden dan wel verloren van TOGB (0-2), maar het gevoel dat in Nootdorp overheerst is positief.

Door Alphons de Wit jr.

Aanvaller Luuk Goedbloed staat misschien wel symbool voor het succes van de ploeg van trainer Corné van Doorn. "We zijn nog steeds lekker bezig, al was die nederlaag tegen TOGB wel even een domper. Zij hadden ons goed geanalyseerd en wisten onze sterke punten goed te neutraliseren. Als je dan ook nog eens binnen acht minuten op een 0-2 achterstand staat, is de wedstrijd gespeeld. Wij hebben ook eigenlijk nauwelijks kansen gecreëerd."
Dat overkomt de Nootdorpers niet vaak. In zeven duels werd negentien keer doel getroffen; Goedbloed was verantwoordelijk voor tien van de treffers. "Ik ben superblij met mijn vorm en de goals, maar misschien nog wel blijer met het feit dat ik weer lekker kan voetballen, want dat is weleens anders geweest. Afgelopen seizoen stond ik bijna heel het jaar langs de kant. Aan het begin van het seizoen had ik last van mijn enkel, waardoor ik zes weken was uitgeschakeld. Eenmaal weer begonnen speelde mijn knie op. Pas na verschillende bezoeken aan het ziekenhuis was duidelijk wat er aan de hand was: er zat een scheurtje in mijn meniscus. Volgens de specialisten was een operatie de beste optie, al werd erbij gezegd dat het niet zeker was dat ik erna op niveau verder kon voetballen, omdat de mogelijkheid aanwezig was dat ik er last van zou houden. Toen dacht ik wel even 'Moet dit nou?', maar gelukkig heeft het allemaal goed uitgepakt."

Langs de lijn
Het revalidatieproces betekende vanzelfsprekend dat Goedbloed lange tijd langs de lijn stond. "En dat was heel frustrerend. Natuurlijk was ik er elke week bij en was ik blij dat die jongens het zo goed deden, maar je wilt er natuurlijk het liefst zelf deel van uitmaken."
Gelukkig is die tijd voorbij. "In het begin was het best even spannend, omdat je toch hoopt dat je de vorm van het eerste seizoen bij de senioren evenaart. Dat was een bijzonder seizoen, omdat we als elftal minder presteerden, maar ik persoonlijk wel een aardig seizoen speelde. Vorig seizoen haalden we nacompetitie, al heb ik bijna alleen maar vanaf de zijkant toegekeken. Dit jaar is dat op zijn minst weer de doelstelling."
Dat moet gebeuren met een gewijzigd elftal. "Ik denk dat het verschil met mijn eerste seizoen in de senioren is dat er wat jongere jongens bij zitten die blijven gaan. Het is mooi om te zien dat beide backs er dit jaar vanuit de jeugd bij zijn gekomen en het goed doen. Daarbij zijn de jonge jongens van toen ook weer twee jaar ouder en wijzer, waardoor ze in het veld misschien wat slimmere keuzes maken dan toen. Vorig seizoen hebben we ook bij elkaar gezeten en gezegd dat we beter konden voetballen dan we zelf dachten en dat is er uiteindelijk ook uitgekomen. Verder hebben we nu een andere trainer."
Over Corné van Doorn, die na zijn vertrek in 2009 terugkeerde in Nootdorp, is de topscorer ook tevreden. "Het is even wat anders dan het afgelopen jaar onder Jeroen Struijs, die vooral veel aandacht aan de tactiek besteedde. Daar hebben we heel veel van geleerd. Corné zit wat meer op het conditionele. Ik merk dat ik me elke week sterker voel en heb het idee dat dat voor mijn ploeggenoten ook geldt, al is natuurlijk niet iedereen blij met het vele loopwerk."

Warming-up
Een ander deel van het fysieke dat dit seizoen op meer aandacht van Goedbloed kan rekenen, is de warming-up. "Voor mijn blessure nam ik het nooit zo serieus, maar nu begint mijn wedstrijd eigenlijk al als we het veld betreden. Ik merk hoe fijn het is om goed opgewarmd het veld op te komen en het belangrijkste is voor mij dat het de kans op blessures verlaagt, want een seizoen als het vorige wil ik niet meer."
Wat wil de aanvaller dan wel? "Ik wil met RKDEO meegroeien naar de eerste klasse, het liefst via het kampioenschap. Ik denk dat Den Hoorn een goed voorbeeld is: met veel jongens uit de eigen jeugd naar de eerste klasse. Ze hebben daar het afgelopen seizoen heel goed gedaan. Ik hoop zelfs op meer. Persoonlijk hoop ik op zijn minst twintig doelpunten te maken. Na zeven wedstrijden staat de teller al op de helft, dus drieëntwintig tot vijfentwintig doelpunten zitten er misschien ook wel in. Ik zie die goals vooral als een teamprestatie, want we doen het met zijn allen en ik heb het idee dat het me wel gegund wordt."
Wat nu als Goedbloed zelf wordt benaderd om bij een andere club te komen spelen? "Daar ben ik helemaal niet mee bezig. De eerste opdracht die ik me heb gesteld, is kampioen worden met de club waar ik van hou. Mocht ik verkassen, dan moet dat wel RKDEO in het groot zijn."