(Foto: Moshe Amsalem)
(Foto: Moshe Amsalem)

Vitesse Delft gaat door met Ronald Hes

sport

DELFT - Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Ronald Hes ook volgend jaar de hoofdtrainer is van Vitesse Delft. Hes is een echte Delftenaar die al eerder werkzaam was bij de club. Toen hij in 2021 bij Vitesse kwam, haalde hij door een derde plaats de nacompetitie. “Er zit nog genoeg rek in bij Vitesse Delft om met elkaar door te gaan”, aldus Hes.   

Ook dit seizoen doet Hes het weer goed bij Vitesse. Met 24 punten uit 12 wedstrijden staan ze op een gedeelde tweede plaats in de 2e klasse E. Over de selectie is Hes tevreden. “Er spelen nog steeds eigen spelers in het eerste elftal, ik denk dat dat goed is.” Dat de club en Hes hun samenwerkingen verlengen is geen verassing te noemen. Vitesse Delft is tevreden over de sportieve resultaten, maar ook over de onderlinge samenwerking. Voor Hes geld eigenlijk hetzelfde: “Het is prettig werken bij Vitesse Delft, niet alleen met de trainers maar ook met de spelers en het bestuur.” Voor dit seizoen hebben ze bij Vitesse Delft een duidelijke doelstelling uitgesproken. “We willen het beter doen als vorig jaar in de competitie. Dat doel zijn we met elkaar overeengekomen.” Bij Vitesse zijn ze goed op weg om dit doel te bereiken. Vorig seizoen eindigde ze als derde en ook nu staan ze op een derde plaats, met evenveel punten als de nummer twee en één punt minder dan de koploper. “We zijn op de goede weg. Na aanstaande zaterdag zijn we halverwege en zoals het er nu uitziet doen we nog volop mee.”

Aanstaande zaterdag 28 januari speelt Vitesse Delft een uitwedstrijd tegen Wilhelmus. De wedstrijd op sportpark Westvliet begint om 14.30 uur.