Erik Jan (Foto: Foto: MG VAN DAM)
Erik Jan (Foto: Foto: MG VAN DAM)

Parabadminton en vrijspelen bij BC Delft vanaf 2023

sport

DELFT –Afgelopen zomer werd het bestuur van omnisportvereniging Redeoss opgeheven. De leden van de badmintonafdeling van Redeoss wilden heel graag een doorstart maken. Met Badmintonclub Delft (BC Delft) werden diverse gesprekken gevoerd. Per 1 januari 2023 worden de parabadmintonners opgenomen bij BC Delft. Met de komst van parabadminton zijn ze bij de Delftse badmintonclub erg blij. “We worden een nog completere club”, vertelt Paul van der Knaap, voorzitter van BC Delft.

Door Frank van der Steen

Samenwerking
Redeoss was een omnisportvereniging waar verschillende sporten werden beoefend, zoals badminton, basketbal en zwemmen. “Zij zaten sinds de zomer zonder bestuur en hebben ons benaderd. Ook werd de huur van hun thuisbasis, Basalt Delft, te hoog waardoor het voor Redeoss onmogelijk werd om daar te blijven”, zegt Paul. Naast het Naast het huisvesten van parabadminton, is er voor BC Delft nog een andere mogelijkheid ontstaan door samen te gaan. “De komst van Redeoss biedt ons de mogelijkheid om vrijspel aan te bieden op maandag- en vrijdagavonden. Hier is vanuit onze leden behoefte aan en zo kunnen wij ook een nieuwe doelgroep bereiken, namelijk mensen uit Delft die vrij willen badmintonnen.” De samenwerking zal betekenen dat de SC Delftland sporthal de thuisbasis wordt van de twee verenigingen, die samengaan onder de naam BC Delft. “Eigenlijk faciliteren wij als BC Delft een parabadmintonvereniging, die dus een herstart maakt onder dezelfde naam.”

Uitbreiding
Gezelligheid en sportiviteit staan bij BC Delft centraal. Naast ruimte voor (jeugd)competitiespelers op zowel regionaal als landelijk niveau is er nu ruimte voor parabadminton en vrijspelen. “We roepen Delftenaren op om eens bij onze gezellige vereniging te komen kijken. Er is badminton op ieder niveau. Inmiddels is BC Delft met zo’n 170 leden de grootste badmintonvereniging van Delft.”

Start
Vanaf 9 januari gaat de samenwerking officieel in. Vanaf dan start de parabadminton en het extra vrijspelen bij BC Delft. Dit is op de maandag- en vrijdagavond. Het is een uitbreiding van de reguliere speeltijden. “Zo is BC Delft, naast een gezellige vereniging, ook een complete vereniging, voor iedereen. We hopen door die nieuwe mogelijkheden met een groot publiek te delen, zoveel mogelijk nieuwe sporters te mogen ontvangen”, aldus Paul. Binnenkort zullen de laatste zaken worden aangepast. “De website is nog niet helemaal bijgewerkt, dit zal binnenkort gebeuren. Dit zijn vooral kleine wijzigingen van tijden en aanbod. Wel hebben we de leden van Redeoss al de mogelijkheid gegeven om zich in te schrijven.”

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Hou dan de komende tijd de website van BC Delft goed in de gaten! Kijk voor meer informatie op:
www.badmintonclubdelft.nl.