Fortuna tijdens de wedstrijd tegen DVO op 7 januari (Foto: Frank Stollman)
Fortuna tijdens de wedstrijd tegen DVO op 7 januari (Foto: Frank Stollman) Foto: Frank Stollman

Fortuna wil zich revancheren na nederlaag

sport

DELFT - Voor Fortuna/Delta Logistiek staat er zondag de wedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein op het programma. Bij Fortuna willen ze zich graag revancheren, aangezien er vorige week zaterdag werd verloren van KZ/Thermo4U. Voor Fortuna was dit de eerste nederlaag van het seizoen.

Nederlaag
Zaterdag moest Fortuna het in Koog aan de Zaan doen zonder aanvoerder Daan Preuninger, die meerdere weken is uitgeschakeld. Hij werd vervangen door Wouter Wildschut, die voor het eerst in de basis stond. Na een snelle 2-0 achterstand dacht Fortuna met een 8-12 voorsprong de rust in de gaan, maar KZ kwam weer terug en maakte uiteindelijk via een vrije bal zelfs op voorsprong. In de tweede helft lukte het de ploeg van Ard Korporaal niet om mee te gaan met het goed schietende KZ. Uiteindelijk werd het 25-19 voor de ploeg uit Noord-Holland, waardoor Fortuna voor het eerst een wedstrijd verloor dit seizoen.

Revanche
Zondag dus alweer de kans voor Fortuna om zich te revancheren tegen LDODK uit Friesland, al moeten ze dit wederom doen zonder aanvoerder Daan Preuninger. De Friezen staan met 11 punten uit 8 wedstrijden in punten gelijk met Fortuna. Voor beide teams is het dus een belangrijke wedstrijd. LDODK won vorige week zaterdag in hun eigen sporthal Kortezwaag met 23-19 van Unitas/Perspectief uit Harderwijk. De wedstrijd van aanstaande zondag is een belangrijke wedstrijd voor de bovenste plaatsen, waarbij beide teams vol voor de winst zullen gaan!

Kaarten
De wedstrijd in de Kenonz Korfbal League begint aanstaande zondag om 14:30 in de Fortuna-hal. Kaarten voor de wedstrijd tegen LDODK zijn voor niet-seizoenkaarthouders te koop via de website van Fortuna.